مبانی نظری حمایت اجتماعی |مطالعات ISI و علمی پژوهشی


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۳۱ شهریور ۱۳۹۹
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
تعداد صفحات
11 صفحه
تعداد بازدید
2474 بازدید
۳۳,۰۰۰ تومان

مبانی نظری حمایت اجتماعی

مبانی نظری حمایت اجتماعی | تعداد صفحات : ۱۱ صفحه 

مفهوم و اهمیت حمایت اجتماعی

از جمله نیازهای اساسی بشر و یکی از مفاهیم اساسی در روان شناسی اجتماعی است که مطالعات مربوط به آن به طور آشکار از سال های حدود ۱۹۷۰ میلادی آغاز شده است. حمایت اجتماعی ریشه در نظریه دلبستگی بالبی و راتر” دارد که بر وجود ارتباط میان کودک و اطرافیان وی در طی تحول تأکید می کند . و به مراقبت، محبت، عزت، تسلی و کمکی که سایر افراد یا گروه به فرد ارزانی می دارند گفته می شود.

حمایت اجتماعی به عنوان حمایتی تعریف می شود که فرد از خانواده، دوستان، سازمان ها و سایر افراد دریافت می کند. تعاملات فرد با خانواده و حمایتی که او از محیط و سایرین دریافت می کند، اثرات مثبتی بر وی دارد و سبب می شود پویایی روان شناختی از افزایش یابد و به وی در جنبه های عاطفی، شناختی و جسمانی کمک کند(ابطحی نیا و راستگو،۱۳۹۹: ۹۵).

ادامه

حمایت اجتماعی به عنوان قوی ترین و نیرومندترین نیروهای مقابله ای برای رویارویی موفقیت آمیز و آسان افراد در زمان درگیری با شرایط تنش زا شناخته شده است و بنابراین تحمل مشکلات را برای فرد تسهیل می کند و افرادی که از حمایت اجتماعی و احساس رضایت مندی بهتری برخوردارند، توانمندی کنترل هیجان های خود و دیگران را دارند. باید اذعان داشته باشیم که این ارزیابی ها مهم هستند، زیرا می توانند رابط عوامل موقعیتی فرض شوند و در رشد هیجان ها، نقشی مثبت و مؤثر ایفا کنند.

حمایت اجتماعی در کاهش تنش فرد از طریق ارائه اطلاعات و تأثیر بر انتخاب مقابله کارآمد یا ناکارآمد در برابر هیجان های منفی، نقش مؤثری ایفا می کند و او را در برابر مسائل تنش زای زندگی و رسیدن به موفقیت یاری می دهد و سبب خودکارآمدی تحصیلی در دانش آموز می شود.

در واقع خودکارآمدی تحصیلی به معنای ادراک و باور دانش آموزان از توانمندی های خود در فهم، یادگیری و موفقیت تحصیلی است ؛ و این باور بر بسیاری از جنبه های زندگی او مانند تصمیم گیری، میزان تلاش و رویارویی با مسائل چالش برانگیز زندگی تأثیر گذار است(مختاری و شاه محمدی، ۱۳۹۷: ۱۷۹).

حدود ۳صفحه مفهوم در فایل اصلی

مبانی نظری حمایت اجتماعی از نظرجنینگز و همکاران ۲۰۲۰

جنینگز و همکاران در سال ۲۰۲۰ حمایت اجتماعی را مورد بررسی قرار داد. مطالعه این محققین اثبات کرد که سطح درآمد بر حمایت اجتماعی اثرگذار است. حمایت اجتماعی همچنین تحت تاثیر وضعیت تاهل و سن قرار دارد. به عبارتی این محققین اثبات کردند که حمایت اجتماعی ایجاد شده برای یک فرد تحت تاثیر متغیرهای جمعیت شناختی است. این مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی براساس دو عنصر می تواند بر میزان سلامت روانی افراد اثرگذار باشد. این دو عنصر عبارت بودند از:

۱-حمایت عاطفی.

۲-حمایت مالی.

این محققین اثبات کردند که زمانی افراد تحت حمایت عاطفی و مالی قرار گیرند معمولا بازدهی بالاتری دارند. مردان و زنان متاهل معمولا با حمایت عاطفی سطح عملکرد بهتری ارایه می دهند. معمولا افسردگی در بین افراد با حمایت عاطفی بالاتر کمتر دیده می شد.افراد متاهل و کسانی که زندگی مشترک را تجربه می کنند معمولا حمایت مالی را بهتر درک می کنند و حمایت اجتماعی بالاتری را ابزارمی دارند.

مبانی نظری حمایت اجتماعی از نظربنویت و دیتوماسو ۲۰۲۰

بنویت و دیتوماسو در سال ۲۰۲۰ در نظریه خود اثبات کردند که حمایت اجتماعی یک متغیر میانجی مهم است. این محققین اثبات کردند حمایت اجتماعی بر سایر مولفه ها اثرگذار است. حمایت اجتماعی معمولا نقش فزاینده ای را بر حفظ روابط ایجاد می کند. افراد با روابط بالاتر معمولا حمایت اجتماعی بالاتری را خواهند داشت. معمولا افراد با حمایت اجتماعی بالاتر ادراکات اجتماعی بالاتری دارند. ادراک اجتماعی در کنار عدم وابستگی نشان دهنده عنصر مناسب برای حمایت اجتماعی بود. این محققین نشان دادند که حمایت اجتماعی با ادراکات اجتماعی در ارتباط است و زمانی افراد ادراکات اجتماعی بهتری را درک می کردند، آنگاه حمایت اجتماعی قوی تری را درک می کردند. همچنین حمایت اجتماعی تحت رسانه های جمعی نیز می تواند الگوی قوی تری ارایه دهد.

نظریه حمایت اجتماعی از نظر هان و همکاران ۲۰۲۰

هان و همکاران در سال ۲۰۲۰ حمایت اجتماعی درک شده را مورد بررسی قرار دادند. ابعاد مورد بررسی برای حمایت اجتماعی در مطالعه این محققین چند دسته بود. این دسته ها عبارتند بودند از:

۱-رضایت از زندگی.

۲-روابط روان رنجوری.

۳-وضعیت اجتماعی ذهنی.

این مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی معمولا سطح وضعیت اجتماعی ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد. وضعیت اجتماعی ذهنی یک متغیر میانجی در بررسی حمایت اجتماعی بود. این محققین نشان دادند وضعیت اجتماعی ذهنی معمولا در یک رابطه میانجی می تواند اثرات حمایت اجتماعی بر رضایت زندگی را مورد تایید قرار دهد. همچنین این مطالعه اثبات کرد که حمایت اجتماعی معمولا سطوح مرتبط با روابط روان رنجوری را کاهش می دهد.

منابع

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.