ادبیات تحقیق مدیریت دانش |مطالعات ISI و علمی پژوهشی


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۳ مهر ۱۳۹۹
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
تعداد صفحات
3 صفحه
تعداد بازدید
1069 بازدید
۲,۹۰۰ تومان

ادبیات تحقیق مدیریت دانش

ادبیات تحقیق مدیریت دانش — تاریخ انتشار ۱۳۹۹/۰۷/۰۳ —- ساعت انتشار ۲۰:۳۶—– ، تعداد صفحات:  ۳ صفحه

ادبیات تحقیق مدیریت دانش

در سال‌های اخیر، مدیریت دانش به‌عنوان یکی از جالب‌ترین و چالش برانگیز ترین موضوعات مدیریت کسب‌وکار بوده و دایره کاربرد آن با سایر مباحث عرصه مدیریت، گسترده‌تر می‌شود. طرح مدل نوناکا و تاگوچی در سال ۱۹۹۵ موجب تحولی نوین در مدیریت دانش گردید. هر چند، مطالعات و بررسی‌های تفضیلی و تکمیلی بعدی غنای بیشتری به موضوع داد، لیکن این روند همچنان ادامه دارد  (شرکت مشاوره مهندسی نداک، ۱۳۹۷).

اهمیت مدیریت دانش

اهمیت مدیریت دانش از این جهت است که در چند دهه اخیر توجه سازمانها را به خود جلب کرده است. سازمانها از طریق مدیریت دانش می‌توانند دانش کارکنان خود را مدیریت کنند و در جهت اهداف خود به کار گیرند. علاوه بر این مدیریت دانش دارای اهمیت است چرا که یکی از راهبردهای مهم برای استقرار و کاربست فرایند تسهیم دانش در سازمان است. مدیریت دانش انگیزه افراد برای تسهیم دانش را افزایش می دهد. این مولفه در سازمانها یکی از مهم‌ترین اولویتهای دست‌اندرکاران مدیریت دانش به شمار می‌رود(رجائی آذرخوارانی و همکاران، ۱۳۹۳). در سازمان‌های مختلف مدیران تمایل دارند تا با ایجاد نظام‌های مدیریت دانش از نتایج مفید و اثربخش آن بهره ببرند (دانایی فرد و همکاران، ۲۰۱۱).

ادبیات تحقیق مدیریت دانش به عنوان عامل مزیت رقابتی

مدیریت دانش می‌تواند مزیت رقابتی پایدار برای سازمان‌ها ایجاد کند. زیرا منابع دانش از منظر درک اجتماعی پیچیده‌اند و تقلید آنها بسیار مشکل است. مدیریت دانش می‌تواند به عنوان یک کل، قابلیت تغییر سازمان را فراهم نماید. سازمان‌ها باید تلاش کنند تا تجربیات یادگیری خود را جهت خلق یا توسعه دانشی که مدیریت رقابتی بالفعل با بالقوه ایجاد کند، به کار گیرند. طبقه‌بندی، الگوسازی و طرح‌ریزی نظام‌مند دانش سازمانی فقط می‌تواند به دسترسی راحت‌تر و سریع‌تر کل سازمان به دانش کمک کند. لیکن سازمان می‌تواند با استفاده از یک نقشه دانشی که اولویت‌بندی شده و بر تجربیات یادگیری اثرگذار باشد. این کار نتیجه مطلوب‌تری از فعالیت‌های اصلی را ایجاد می کند (شرکت مشاوره مهندسی نداک، ۱۳۹۷). نظریه‌پردازان مدیریت دانش برای فهم بیشتر اهمیت دانش به مطالعه و تعریف تسهیم دانش در سازمانها پرداخته‌اند (رجائی آذرخوارانی و همکاران، ۱۳۹۳).

مدیریت دانش یکی از ویژگیهای بارز برای سازمان‌ها محسوب می‌شود و از این جهت دارای اهمیت و ضرورت است. مدیریت این منبع کمیاب باعث افزایش عملکرد کسب‌وکار و موفقیت سازمان در زمان فعلی و آینده می‌شود. مدیریت این منبع ناملموس بقاء سازمانی را در محیط در حال تغییر به دنبال دارد. اساسی‌ترین مهارت برای مدیران سازمان‌های دانش‌محور «مدیریت دانش» است. ضرورت به کارگیری مدیریت دانش در سازمان انکارناپذیر است. عواملی نظیر جهانی‌شدن، کوچک‌سازی دولت‌ها، شهروند محوری و ضرورت مشارکت شهروندان می‌طلبد که توجه ویژه‌ای به مدیریت دانش به عمل آید(رخشانی، ۱۳۹۴).

مدیریت دانش به عنوان یک چرخه دایمی

مدیریت دانش به عنوان یک چرخه دایمی نیز برای سازمان مهم است، چرا که چرخه مدیریت دانش، پایان‌ناپذیر است، زیرا حرکت از داده به اطلاعات و از اطلاعات به دانش هیچ‌گاه به پایان نمی‌رسد(آتش زاده شوریده و همکاران، ۱۳۹۵).

پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش، فرایندی پویا و جامع است. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که با توجه به اینکه شرایط شرکتهای گوناگون تا حدودی با یکدیگر متفاوت است و هریک از آنها از پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش مقاصد خاصی را دنبال می‌کنند، نمی‌توان رویکرد یکسانی را برای همه آنها تجویز کرد. از اینرو فرایند پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش باید بر پایه شناخت و تحلیل درست شرایط محیطی به منظور مطالعه امکان‌پذیری و هم راستاسازی مدیریت دانش با فرایندهای کسب‌وکاری شرکت باشد  (خرم نیا و همکاران، ۱۳۹۳).

دامنه کاربرد ادبیات تحقیق مدیریت دانش

دامنه، کاربرد و استفاده از آن گسترده شده و به عنوان حرزهای میان‌رشته‌ای جای خود را در متون مدیریتی باز کرده است. مدیریت دانش مفهوم جدیدی نیست شاید بسیاری از ما دانش را مدیریت کرده بدون اینکه کوچکترین درکی نسبت به آن داشته باشیم؛ اما انتظام بخشی به این فعالیت‌ها و داشتن طرح و برنامه برای اجرای آن موضوع جدیدی است که در اواخر قرن بیستم مورد توجه قرار گرفت. مدیریت دانش به عنوان رهیافتی جدید و با ارزش در کنار سایر راهبردهای تجاری و رقابتی است، بدین منظور سازمان‌ها به فکر پیاده‌سازی برنامه‌های مدیریت دانش شدند تا از مزایای بالقوه آن بهره‌جویی کنند (دهقانی و عامری، ۱۳۹۴).

مدیریت دانش در سازمان مهم است، چرا که فرایند نظام‌مند منسجمی برای سازمان است که ترکیب مناسبی از فناوری‌های اطلاعاتی و تعامل انسانی را به کار می‌گیرد. این ترکیب باعث می شود تا سرمایه‌های اطلاعاتی سازمان را شناسایی، مدیریت و تسهیم کند. این دارایی‌ها شامل پایگاه‌های اطلاعاتی، اسناد، سیاست‌ها و رویه‌ها می‌شود. علاوه بر این هم دانش آشکار و هم دانش ضمنی کارکنان را در برمی‌گیرد (حقی و همکاران، ۱۳۹۳).

ادبیات تحقیق مدیریت دانش در سازمان دارای اهمیت است

مدیریت دانش در سازمان دارای اهمیت است، چرا که سبب دانستن ارزش دانش، فهم اطلاعات سازمان، استفاده از سیستم‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور حفظ، استفاده و کاربرد دوباره دانش می شود. مدیریت دانش در این حالت شامل فرایند ترکیب بهینه دانش و اطلاعات در سازمان و ایجاد محیطی مناسب بود که به منظور تولید، اشتراک و بکارگیری دانش و تربیت نیروهای انسانی خلاق و نوآور است(هرج حسن آبادی و مظفری، ۱۳۹۶).

منابع

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.