معاملات مجازی |ادبیات تحقیق و مبانی نظری


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۱۵ بهمن ۱۴۰۲
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
52 کیلوبایت
تعداد صفحات
7 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
168 بازدید
۲۰,۰۰۰ تومان

معاملات مجازی

معاملات مجازی | تعداد صفحات: ۷ صفحه

این متغیر شکلی از قراردادهای از راه دور است که به وسیله ابزار الکترونیکی ازجمله لب تاب، تبلت موبایل و کامپیوتر بسته می‌شود (رفرنس در فایل اصلی).

قراردادی که تنها فرق آن با بین سنتی در وجود فاصله‌ای است که میان متبایعین وجود دارد و این فاصله به خاطر آن است که این ابزار الکترونیکی از وسایل ارتباط از راه دور هستند و وسایل ارتباط از راه دور عبارت از هر نوع وسیله‌ای است که بدون حضور فیزیکی هم‌زمان تأمین‌کننده و مصرف‌کننده جهت فروش کالا و خدمات استفاده می‌شود.

با توجه به عدم حضور طرفین در معاملات مجازی می‌توان دو گونه با این نوع از معاملات مواجه شد. این نوع از معاملات قراردادی غیر مکاتبی و معمولی هستند ولی به دلیل عدم حضور فیزیکی هم‌زمان فروشنده و خریدار، بعضی از خیارات همچون خیار مجلس این قراردادها موردبحث و نقدند که به بررسی امکان وقوعی آن خواهیم پرداخت (رفرنس در فایل اصلی).

معاملات مجازی

این نوع از معاملات قراردادی از جنس حضور و مجلس نیستند و باید آن‌ها را از باب معامله بین دو فرد غائب محسوب نمود. معامله‌ای که به‌طور مذاکره‌ای در ایجاب و قبول آن انجام نشده بلکه توسط واسطه‌ای همچون نامه و تلکس رقم خورده است. را معامله بین غائبین و نیز عقد مکاتبی می‌نامند. برای مثال اگر معامله‌ای بین دو فرد با تلفن که در دو مکان مختلف حضور دارند انجام گیرد.

از نظر مکانی قرارداد بین غائبین محسوب می‌شود ولی از نظر زمانی قرارداد منطبق با عقد غائبین نیست. لذا عده‌ای از نویسندگان معاملات مجازی را نیز از باب قراردادهای مکاتبی یا بین غائبین محسوب نموده‌اند و دلیل آن را عدم انجام عقد به نحو مشابه ه­ای و وجود واسطه الکترونیکی در بین و همچنین امکان فاصله زمانی بین ایجاب و قبول و فاصله مکانی بین متعاقدین وجود داشته باشد. در این صورت نیاز امکان وقوعی خیار مجلس قابل‌بررسی است اما ملتزم شدن به نظریه دوم از باب اینکه خود قاتل به تفکیک در این معامله است مشکل به نظر می‌رسد (رفرنس در فایل اصلی).

معاملات مجازی

بر اساس آنچه که در فقه و ماده ۴۵۶ قانون مدنی بیان شده است خیار مجلس در بین جاری است. لذا معاملات مجازی پس‌ازآنکه بین محسوب شد قطعاً دارای احکام بین نیز خواهد بود. به همین دلیل اول باید خیار را بر اساس متعلق خودش موردبررسی قرار داد. به این نحو که آیا این نوع از معاملات واقعاً بین محسوب می‌شوند یا خیر؟ بر اساس توضیحاتی که در مورد حقیقت‌بین بیان شده است هیچ مانعی از الکترونیکی بودن بین وجود ندارد. در ذیل از بازرگان حقیقت‌بین مطرح می‌گردد (رفرنس در فایل اصلی).

معاملات مجازی

بین معاوضه ملکیت مبین و ثمن و دخول هر یک از آن دو در ملک فرد مقابل است. بر اساس تعریف که از نقل شده است. معاملات مجازی ایجاب و قبول از سوی دو فرد کامل است درحالی‌که این ایجاب و قبول دلالت بر نقل عین در مقابل عوض مقدر و معلومی دارد که البته بر آن نیز رضایت خاطر وجود دارد در کتاب مناهل نیز اقسام دیگری از تعریفات را برشمرده است که می‌توان آن‌ها را جمعاً در حدود ۶ قسم تقسیم‌بندی نمود.

این تعریفات را می‌توان در انتقال عین مملوکه از شخصی به شخص دیگر در مقابل عوضی مقدر به صورت تراضی دوطرفه ایجاب و قبولی که با آن‌ها عین مملوکه از مالکی به دیگری در مقابل عوض مقدری منتقل می‌شود معاملات مجازی که اقتضا دارد استحقاق تصرف در مبین و مثمن و همچنین تسلیم آن‌ها را عقدی که دلالت دارد عین مملوکه و آنچه در حکم عین مملوکه است از سوی شخصی به شخص دیگر در مقابل عوضی مقدر به نحو تراضی و همچنین نقل ملک و نه انتقال آن از مالکی به دیگری با صیغه مخصوص خود خلاصه نمود.

انشاء تملیک عین به مال تعریف دیگری از معاملات مجازی است. که این نیز تعریفی برای بین محسوب می‌شود. و از نظر شیخ انصاری اولی نیز همین تعریف است بنا بر تعاریف گوناگون ذکر شده در هر صورت هیچ منعی از اینکه قسمی از معاملات الکترونیکی را بین الکترونیکی به حساب وجود ندارد (رفرنس در فایل اصلی).

منابع

اعرابی، مریم (۱۳۹۸). تطبیق مقررات معاملات الکترونیک بازار بورس و اوراق بهادار در ایران و تجارت بین الملل.، پایان نامه کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صفاهان.، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات.

آهنی، بتول (۱۳۹۱). اعتبار و نفوذ قراردادهای الکترونیک، حقوق، حقوق و علوم سیاسی، شماره ۱، صص ۵۲-۳۷.

خدری، خلیل ؛ عطاشنه، دکتر منصور ؛ رمضانی، دکتر خیراله (۱۴۰۰). ماهیت و آثار اخلاقی خیارات در معاملات الکترونیکی، اخلاق در علوم و فناوری، شماره ۱، ص ۱۷-۲۲.

ادامه

صدقی، باقر (۱۳۹۷). قراردادهای الکترونیکی از منظر فقه امامیه، پایان نامه دکتری تخصصی (PhD)،  دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده مذاهب

فیض، امیرحسین (۱۳۹۹). ارزیابی آمادگی الکترونیک برای عقد قراردادهای الکترونیکی در بانک های خصوصی ایران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، مرکز آموزشهای الکترونیکی

قربان وند، محمدباقر (۱۳۸۹). زمان و مکان تشکیل قرارداد الکترونیکی، پژوهش حقوق، شماره ۱۲.

قزل ایاغ، مژده (۱۳۸۰). تجارت الکترونیکی مبتنی بر اینترنت، همایش جهانی شهرهای الکترونیکی و اینترنتی، به نقل از سایت حقوقی عدالت گستر

میابادی، مجتبی (۱۳۹۸). بررسی تأثیر ابعاد فرهنگ ملی بر قابلیت‌های تجارت الکترونیک: بررسی نقش میانجی اعتماد، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام، دانشکده ادبیات و علوم انسانی.

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.