گزارش حسابرسی | ادبیات تحقیق و مبانی نظری
گزارش حسابرسی
گزارش حسابرسی | تعداد صفحات: ۶ صفحه
این مفهوم سایر موارد نظیر افشای مذاکرات بین حسابرس و هیئتمدیره در پیشنویس ادغامنشدن موضوعهای مختلف در گزارش حسابرس متناسب بودن گزارش حسابرس با نیازهای اطلاعاتی استفادهکنندگان در صنایع کوچک و متوسط ایران متفاوتبودن نوع گزارش حسابرس متناسب با صنعت بودند اکثریت سرمایهگذاران بر ارائه آثار مالی بندهای شرط و افشای سطح اهمیت تأکید کردهاند همچنین بسیاری از آنها خواستار ارائه اطلاعات بیشتر درباره اقلام مؤثر بر سود و چشمانداز سودآوری شرکت بودند.
گزارش حسابرسی از طریق اعتباردهی به صورتهای مالی عدم تقارن اطلاعاتی را که بین مدیران و سهامداران شرکت وجود دارد کاهش میدهد به دو دلیل انتظار میرود. بین بزرگی اقلام تعهدی اختیاری و ریسک ذاتی حسابرسی رابطه مثبت وجود داشته باشد اول با فرض فرصتطلبی مدیریتی اقلام تعهدی ابزاری در دست مدیریت برای گزارش حسابرسی گزارششده هستند و مدیران اقلام تعهدی را به نفع خودشان دستکاری میکنند و دوم اینکه اقلام تعهدی مشکلی برای حسابرسان محسوب میشوند که با حسابهای پرریسک مثل حسابهای دریافتنی و موجودیها مرتبط است(در فایل اصلی).
گزارش حسابرسی
اهداف گزارشگری حسابرسی از نیازهای اطلاعاتی استفادهکنندگان برونسازمانی نشئت میگیرد. هدف اصلی از گزارشگری حسابرسی برونسازمانی بیان تأثیر اقتصادی معاملات و عملیات مالی مؤثر بر وضعیت و عملکرد شرکتها برای استفادهکنندگان است تا آنها بتوانند در تصمیمگیری از این اطلاعات استفاده کنند ابزار اصلی انتقال اطلاعات به اشخاص مزبور صورتهای مالی است که محصول نهایی فرایند حسابداری و گزارشگری حسابرسی بهحساب میآید.
گزارشهای حسابرسی باید اطلاعاتی را فراهم کنند که سرمایهگذاران و اعتباردهندگان و سایر گروههای ذینفع را در ارزیابی امکان دسترسی سریع به وجه نقد و ارزیابی زمانبندی ابهام در مورد چشمانداز آتی جریان ورود وجه نقد به شرکت کمک نماید.
باتوجهبه اینکه سود ازجمله برترین شاخصهای اندازهگیری فعالیتهای یک واحد اقتصادی است؛ بنابراین سیستم حسابداری باید در ارائه این شاخص برتر سعی در ارائه کامل و بهینه اطلاعات مربوط به سود را داشته باشد وقتی اطلاعات سود به طور شفاف و کامل در اختیار استفادهکنندگان قرار گیرد، موجب اعتماد بیشتر سرمایهگذاران خواهد شد و بهتبع آن ریسک شرکت از دیدگاه سرمایهگذاران کاهش خواهد یافت(در فایل اصلی).
ادامه
این نکته از سوی مدیران هم مهم است که ریسک اطلاعات گزارششده، بر برنامهریزیهای مدیران و میزان نیل به اهدافشان تأثیر بسزایی دارد. مدیران نیز برای برآورد میزان فروش در دورههای آتی سعی میکنند تا با اتکا به سود گزارششده فروشهای آتی را برآورد، میزان بدهیها را تعیین و بازده داراییهای موردنیاز را مشخص نمایند؛ بنابراین حسابرسی گزارششده، میتواند بر بازده سهام تأثیر گذارد نقش اصلی اطلاعات حسابداری در بازارهای مالی فراهمکردن زمینههای لازم برای تخصیص بهینه منابع است.
سرمایهگذاران در موقعیتهای مختلف اقتصادی رونق با رکود چشماندازهای متفاوتی دارند و بر اساس این چشماندازها، به جمعآوری و وزن دادن به اطلاعات اقدام میکنند. برای مثال، ازآنجاکه عدماطمینان کل اقتصاد را دربرگرفته است آنها در شرایط رکود اقتصادی تلاش میکنند تا ریسک خود را به حداقل برسانند.
ادامه
بنابراین در پی اطلاعاتی هستند که بالاترین قابلیت اتکا را داشته و همچنین از عینیت بالایی برخوردار باشد از سوی دیگر، گزارش حسابرسی یک منبع اطلاعاتی با عینیت بالا شناخته میشود؛ ازاینرو آنها به سود حسابداری که یک منبع اطلاعاتی مناسب است وزن بیشتری میدهند در نقطه مقابل سرمایهگذاران در شرایط رونق اقتصادی، ازآنجاکه وضعیت روبهرشد است در پی اطلاعاتی هستند که گزارش حسابرسی و رشد را به آنها نشان دهد.
پس آنها جویای اطلاعاتی هستند که بیشتر بر اساس پیشبینی است. و مسئله مربوط بودن برای آنها بسیار مهم است. و ویژگی حیثیت از اهمیت کمتری برخوردار است. در این شرایط آنها به سود حسابداری نسبت به سایر منابع اطلاعاتی در حالت رونق اقتصادی وزن کمتری میدهند.؛ ازاینرو چنین انتظار میرود که ضریب واکنش سود در حالت، رونق نسبت به دوره رکود کمتر باشد (در فایل اصلی).
منابع
بشیری منش، نازنین؛ مداح، احسان؛ آگاهی، فهیمه (۱۴۰۱). تأثیر سوگیری رفتاری مدیران بر استراتژیهای حسابرسان در مواجه با ریسک حسابرسی، قضاوت و تصمیمگیری در حسابداری و حسابرسی، شماره ۳، صص۲۵-۵۲
دهمرده قلعهنو، محسن؛ یزدیفر، حسن؛ زارعی، حمید (۱۳۹۹). تأثیر افشای مسئولیتپذیری اجتماعی بر ریسک حسابرسی، پژوهشهای حسابرسی حرفهای، شماره ۱، صص۱۱-۳۳
غلامی، حسین؛ دشتبانی، قاسم (۱۴۰۰). بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و ریسک حسابرسی در شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادارتهران، چشمانداز حسابداری و مدیریت، شماره ۴۹، صص۱۲۲-۱۳۵.
ادامه
فدائی، مهدی؛ دستگیر، محسن؛ سرلک چیوا (۱۳۹۸). بررسی تأثیر رکود اقتصادی در ایران بر کیفیت سود شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. پژوهشهای تجربی حسابداری، شماره ۳۱، صص ۲۳-۴۵
مقدسی، نرگس (۱۴۰۱). بررسی تأثیر کیفیت گزارش حسابرسی بر ریسک حسابرسی باتوجهبه نقش میانجی مدیریت سود و حاکمیت شرکتی. رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری، شماره ۸۴، صص۱۰۵۰-۱۰۳۱.
همتی، داود؛ عرب صالحی نصرآبادی، مهدی؛ طلوعی اشلقی، عباس (۱۴۰۱). ارزیابی ریسک حسابرسی با استفاده از رویکرد دادهکاوی مبتنی بر شبکه عصبی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. دانش حسابرسی، شماره ۸۹.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.