مبانی نظری ترجیح برند |مطالعات ISI


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۲۵ مهر ۱۴۰۰
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
تعداد صفحات
1 صفحه
تعداد بازدید
519 بازدید
۱۵,۰۰۰ تومان

مبانی نظری ترجیح برند

مبانی نظری ترجیح برند | تعداد صفحات: 3.۵ صفحه

ترجیح برند

تصمیم سازمان‌ها برای اتخاذ شیوه‌های اخلاقی به این بستگی دارد که آیا هدف آن‌ها کسب مزیت رقابتی است یا ایجاد پایداری در کسب‌وکار. اثربخشی شیوه‌های اخلاقی در افزایش ترجیح برند، جنبه مهمی است که نیاز به مطالعه دارد. ترجیح برند مصرف‌کننده برای سایر شرکت‌های فعال در شرایط رقابتی مشابه، هنوز توضیح داده نشده است.

با توجه به این بحث، سازوکارها و میزانی که شیوه‌های اخلاقی شرکتی ممکن است منجر به ترجیح برند در یک محیط بسیار رقابتی شود، در زمینه شرکت‌های خدمات هنوز تشریح نشده است(ماتی، ۲۰۲۵: ۱)

ترجیح برند به تمایل مصرف کننده نسبت به برندهای خاص اشاره دارد و ادراکات مصرف کنندگان از ویژگیهای برند، ترجیحات آنها را شکل میدهد که بر نیات و انتخاب برند آنها تأثیر می گذارد. ترجیح برند یکی از کانونهای اصلی در مدیریت برند است مدیریت موفقیت آمیز برند باید متمرکز بر ایجاد ترجیح برند ،باشد که از طریق آن اطمینان حاصل میشود که محصولات و خدمات مورد حمایت ،برند اولویت بالاتری نسبت به سایر رقبا دریافت میکنند(برومند و همکاران، ۱۴۰۳: ۲۱).

بررسی نحوه درک مصرف‌کنندگان از برندهای لوکس با عناصر مختلف اصالت برند و تأثیر آن بر تصویر برند حائز اهمیت است، چرا که به شرکت‌ها کمک می‌کند برندی خلق کنند که قادر به تأثیرگذاری بر قصد خرید باشد(لیگاربا و همکاران، ۲۰۲۴: ۳۳).

ادامه

مفهوم ترجیح برند بعنوان قصد و تمایل برای خرید شناخته شده است و برای برند ها بعنوان پیشگوی مطمئنی از رفتار خرید مصرف کنندگان ترجیح برند هنوز هم به عنوان یک پیشبین و پیشگویی نمادین برای خرید مصرف کنندگان بطور مرتب استفاده میشود و بطور گسترده ای به منظور اندازه گیری تاثیر ارزش ویژه برند نیز بکار برده میشود. ترجیح برند نشان دهنده قصد انتخاب و خرید یک برند و ترجیح برند است(جوانی و علمی، ۱۳۹۹: ۵۵۱).

ترجیح و وابستگی به برند اشاره به احساس مثبت و شدید مصرف کننده به یک برند خاص دارند اهمیت توجه به نقش کیفیت خدمات در ارتقاء ارزش ویژه برند و در نهایت بهبود ترجیح مشتریان نسبت به برند شرکت در مقایسه با برندهای رقبا و افزایش قصد خرید آنها از ،شرکت از عوامل مؤثر در جذب و حفظ مشتریان به شرکتهای خدماتی هست و باید به عنوان یک عامل اساسی در بازاریابی خدمات مورد توجه قرار گیرد.

مبانی نظری ترجیح برند

بسیاری از شرکتها برای ایجاد ترجیح برندشان از جانب مشتری به این نکته واقف هستند که باید در کسب و کار خود اعتبار ایجاد کنند و از طریق ارتقای سطح کیفی خدمات و خلق ارزش برند برای مشتری بتوانند امکان ترجیح برند و وابستگی را در مشتریان به وجود آورند مصرف کنندگان و مشتریان انتخاب یک برند خاص را در مقایسه دیگر برندهای محصول و یا خدمت، اشاره به نوعی از رفتار مصرف کنندگان دارد.

که به آن ترجیح برند گویند. زمانی که یک مصرف کننده به یک برند از لحاظ احساسی وابسته میشود به احتمال زیاد از آن رضایت دارد و این رضایت به نوبه خود مبنایی برای وابستگیهای بیشتر فراهم می آورد(میرجوادی و همکاران، ۱۳۹۷: ۱۷۰).

در بازار پررقابت امروز که با انبوهی از برندها و محصولات مشابه مواجه هستیم، مصرف‌کنندگان در انتخاب خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند. در چنین شرایطی، برندها باید به‌دنبال ایجاد جامعه‌ای مجازی حول برند خود باشند تا بتوانند ارتباطی عمیق و پایدار با مشتریان برقرار کنند.

ایجاد این جامعه مجازی به برندها کمک می‌کند تا:

  • تعامل مؤثرتری با مخاطبان خود داشته باشند
  • ارزش‌های واقعی برای مشتریان خلق کنند
  • وفاداری مشتریان را افزایش دهند
  • تجربیات مثبت و ماندگاری در ذهن مصرف‌کنندگان ایجاد نمایند

این استراتژی در نهایت منجر به ترجیح برند توسط مشتریان و موفقیت پایدار کسب‌وکار خواهد شد(حسینی و همکاران، ۱۴۰۱: ۱

مبانی نظری ترجیح برند

توتی و مانینو (۲۰۲۵) در نظریه خود اثبات می کند که مطالعات درباره سن برند و ادراک مصرف‌کنندگان از اخلاقی بودن برند در حال گسترش است. با این حال، ارتباط بین این دو مفهوم، تأثیر آن‌ها بر ترجیح برند و همچنین متغیرهای تقویت‌کننده (انگیزه‌های درونی) یا تضعیف‌کننده (شک و تردید مصرف‌کننده) این تأثیرات کمتر شناخته شده است.

افشای سن بالای یک برند اخلاق‌محور (در مقایسه با عدم افشا) موجب تقویت CPBE و ترجیح برند می‌شود، به‌ویژه زمانی که مصرف‌کنندگان انگیزه‌های درونی را درک کنند. در مقابل، شک و تردید مصرف‌کننده این اثر را تضعیف می‌کند. یک مطالعه مقدماتی و دو آزمایش این فرضیات را مورد آزمون قرار داده‌اند. سن بالای برند منجر به افزایش CPBE و ترجیح برند می‌شود.

لی (۲۰۲۵) نشان داد که مصرف‌کنندگان با مشاهده طرح‌های معمول و آشنا در محصولات مد، ارزش لذت‌بخش و کاربردی بیشتری برای این محصولات قائل می‌شوند. این درک بصری تنها به‌صورت غیرمستقیم بر ترجیح برند تأثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد ارتباط مثبت بین نمونه‌های بصری آشنا و ارزش اجتماعی محصول تنها در سطح قیمت‌های پایین معنادار است و این رابطه در محصولات با قیمت‌های بالا از بین می‌رود.

مبانی نظری ترجیح برند

جعفررودی و صادقی در سال ۲۰۲۴ اثبات می کنند که نه بعد عوامل رفتاری، عوامل بازاریابی، عوامل داخلی، عوامل رقابتی، عوامل جمعیت‌شناختی، عوامل روان‌شناختی، عوامل راهبردی، عوامل عملکردی و عوامل زیرساختی شناسایی شدند که بر ترجیح برند اثرگذار هستند. عوامل روان‌شناختی، داخلی و رقابتی بیشترین تأثیر را بر ترجیح برند دارند. بنابراین مدیران می‌توانند زیرمجموعه‌ای از این عوامل را برای ایجاد ترجیح برند در ذهن مشتریان و ترغیب آن‌ها به خرید در نظر بگیرند.

ریکو و همکاران (۲۰۲۳) اثبات می کند که شرکت‌ها باید ارزیابی جامعی از ارتباطات برند انجام دهند تا تمام سازمان را درگیر کنند، این امر می‌تواند نقش استراتژیک ارتباطات برند را تقویت کند. ارتباطات برند و تصویر برند تأثیرات مثبت مشابهی بر ترجیح برند دارند و تصویر برند نقش میانجی در رابطه بین ارتباطات برند و ترجیح برند ایفا می‌کند. تبلیغات-ترویج، حامی‌گری-روابط عمومی، مسئولیت اجتماعی شرکتی و رسانه‌های اجتماعی در ارتباطات برند، همچنین مؤلفه‌های عملکردی، عاطفی و اعتباری در توسعه برند می باشد.

مبانی نظری ترجیح برند

لی و همکاران (۲۰۲۱) در نظریه خود اثبات کردند که ترجیح برند به تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی ارتباط دارد. این متغیر معمولا سبب تقویت تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی می شود. همچنین ترجیح برند تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی را تقویت می کند. معمولا کشورها با با این گزاره توانایی تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی را به دست می آوزند. این متغیر به معنی تغییر در سطح تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی می باشد.

همچنین این متغیر قابلیت های تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی را ارتقا می دهد. ترجیح برند برای شرکت ها در ابعاد مختلف ابزاری برای تقویت تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی می باشد. همچنین با این متغیر می توان تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی را بهینه کرد. تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی در این حالت گزینه مهمی به شمار می روند. هدف نهایی ترجیح برند افزایش تحقیق و توسعه و ارزش های اجتماعی می باشد.

ادامه مبانی نظری ترجیح برند مطالعه دامت ۲۰۲۰

وانگورال و همکاران(۲۰۲۰) به بررسی توسعه ترجیح برند در تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی پرداخت. این مطالعه اثبات کردند که ترجیح برند معمولا سبب توسعه تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی می شود. همچنین ترجیح برند گزینه مناسبی برای شرکت ها در جهت بهبود تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی می باشد. شرکت هایی که محصول صادراتی دارند، معمولا سطح بالاتری از تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی را ارایه می دهند.

این مطالعه نشان داد که جنبه های تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی می تواند بر گزینه های ترجیح برند اثرگذار باشد. این گزینه های ترجیح برند معمولا از جنبه های تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی تبعیت می کنند. یکی از گزاره های مهم در شرکت ها، تأثیر اجتماعی و نگرانی های محیطی می باشد. هر چه ارزش کل ترجیح برند بالاتر باشد، نشان می دهد که شرکت ها موفق تر عمل کرده اند.

منابع

منابع این مبانی نظری در فایل خریداری شده موجود می باشد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.