مبانی نظری ادراک مشتری |مطالعات ISI و علمی پژوهشی


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۴ مهر ۱۳۹۹
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
تعداد صفحات
3 صفحه
تعداد بازدید
1003 بازدید
۱۰,۰۰۰ تومان

مبانی نظری ادراک مشتری

مبانی نظری ادراک مشتری  | تعداد صفحات : ۳

چیاساتیکول و همکاران (۲۰۲۴) در نظریه خود نشان دادند که برای ایجاد تبلیغات محصول می توان از ادارک مشتری استفاده کرد. هوش مصنوعی عامل قدرتمندی برای ادراک مشتری می باشد. مسئولیت تولید فیلمنامه و استوری بورد در تبلیغات می تواند ادراک مشتری را بهبود دهد. تجاری و کاربردی بودن استفاده از آنها برای ایجاد ادراک مشتری ضروری است. ارزیابی نگرانی‌ها، قابلیت استفاده و کارایی در همکاری با هوش مصنوعی باید در این خصوص لحاظ شود.

ادامه

الراواد  و همکاران (۲۰۲۳) در نظریه خود اثبات کردند که شواهد فزاینده نقش ریسک درک شده را در نگرش و قصد مشتریان برای استفاده از خدمات خرید آنلاین نشان می دهد. خدمات خرید آنلاین و بررسی تأثیر ویژگی‌های جمعیت‌شناختی اجتماعی بر ادراک مشتریان تاثیرگذار است. ریسک مالی، ریسک اطلاعات و ریسک حریم خصوصی از مولفه های ادراک مشتریان می باشد. متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که ادراک مشتریان امر مهمی به شمار می رود. جنسیت و سن بر رابطه بین ریسک های درک شده و قصد خرید مشتریان تأثیری نداشت و بر ادراک مشتری اثر نداشت. این یافته‌ها ممکن است به فروشگاه‌های آنلاین کمک کند نگرانی‌های مشتریان را هنگام بررسی خرید آنلاین درک کنند.

ادامه

پریتو  و همکاران (۲۰۲۲) در نظریه خود نشان دادند که رابطه بین ادراک مشتری و عملکرد شرکت از گزارهای اصلی برای بهبود وضعیت شرکت می باشد. ادراک: ملموس بودن، اعتماد و تضمین خدمات، همدلی، رضایت مشتری از مولفه هایی است که برای بهبود ادراک مشتری در یک شرکت باید مورد استفاده قرار گیرد. شرکت هایی که این مولفه ها را به خوبی تبیین کرده اند توانایی بالایی در بهبود و تغییر ادارک مشتری ها دارند.

ایلیاس و همکاران (۲۰۲۱) در نظریه خود اثبات کردند که  تأثیر متغیر ارزش ادراک شده مشتری بر وفاداری و رضایت مشتری با هم در ارتباط است و در این حالت متغیر وفاداری مشتری می تواند ادارک مشتری را تحت تاثیر قرار دهد. به عبارتی این متغیر از طریق رضایت مشتری بر وفاداری مشتری تاثیرگذار است و آن را بهبود می دهد. به عبارتی ارزش ادراک شده یک متغیر محوری برای بهبود وفاداری و رضایتمندی در مشتریان می باشد.

مبانی نظری ادراک مشتری براساس مطالعه سرکار و همکاران ۲۰۲۰

سرکار و همکاران در سال ۲۰۲۰ در نظریه خود در خصوص ادارک مشتری درک نیازمندی های مشتریان اشاره کرد. این محققین اثبات کردند که ادراک مشتری به ماهیت خدماتی بستگی دارد که دریافت می کنند. از نظر این محققین درک رفتار مشتریان براساس کیفیت ارتباط با نام تجاری و همچنین نوع درخواست های مشتری تعیین می شود. معمولا مشتریان از سه عنصر در خرید دوری می کنند. به عبارتی سه عنصر وجود دارد که در صورت صحت مشتریان از خرید منصرف می شوند. این سه عنصر عبارتند از:

۱-ظاهر فیزیکی نامناسب محصول.

۲-رفتار نامناسب فروشندگان.

۳-عدم شباهت محصول خریداری شده با محصولات گروه هدف مشتری.

همچنین از نظر این محققین جهت گیری های مشتریان نیز تحت تاثیر ادراک مشتری قرار دارد. ارزش اجتماعی ایجاد شده برای مشتریان مهمترین عنصر ادراک مشتری می باشد. مشتریان معمولا براساس نوع خدمات و کیفیت آن روابط خرید را با فروشگاه ها برگذار می نند و براساس آن اقدام به خرید می کنند. این محققین استدلال کردند که سه رکن وجود دارد تا براساس آن ادراک مشتری برای شرکت قابل درک باشد. این سه عنصر عبارتند از:

۱-رفتار نوع دوستانه.

۲-رفتار خودخواهانه.

۳-رفتار رقابتی.

مشتریان براساس این سه عنصر نوع رفتار و درک خود از خرید را تنظیم می نمایند. به عبارتی زمانی مشتریان این سه رویکرد را مثبت ارزیابی کنند. ادرک مشتریان شکل می گیرد.

مبانی نظری ادراک مشتری براساس مطالعه اردیتو و همکاران ۲۰۲۰

اردیتو و همکاران در سال ۲۰۲۰ در نظریه خود در خصوص ادراک مشتری به مدیریت فروش و فروش نیروی انسانی اشاره کرد. این محققین اثبات کردند که ادراک مشتری به مدیریت فروش و نیروی انسانی بستگی دارد. درک مشتری از فروشگاه نیز در مطالعه این محققین به اثبات رسید. براساس اثبات این محققین می توان گفت که درک مشتری زمانی شکل می گیرد که جند عنصر رعایت شود. این عناصر عبارت بودند از:

۱- تخصص.

۲-اعتماد.

۳-تعامل.

۴-ریسک.

شرکت ها زمانی که بتوانند در این ۴ عنصر خوب عمل نمایند یک روابط طولانی مدت خلق می کنند. براساس این رابطه مدیریت پرتفوی مشتری یا سودآوری مرتبط با مشتری بهبود می یابد.

زفانیا و همکاران در سال ۲۰۲۰ ادراک مشتری را براساس عناصر تبلیغات و ارتقا فروش سنجیدند. این محققین اثبات کردند که ارتقا و عملکرد در خصوص ادراک مشتری نیاز به رشد در تبلیغات و ارتقا فروش دارد. زمانی شکه شرکت های ارایه دهنده خدمات در حوزه های مختلف اقدام به ارایه تبلیغات و ارتقا فروش می نمایند، معمولا سبب ایجاد سطح بهتری از ادراک مشتری می شوند. این شرکت ها با ابزارهای ارتباطی بازاریابی می توانند درک مشتری را از خدمات تشخیص و یا پیش بینی نمایند. علاوه بر این ادراک فروش برای افراد به مولفه های دیگری نیز نیاز داشت. این مولفه ها عبارت بودند از:

۱-روابط عمومی.

۲-فروش شخصی.

۳-وفاداری مشتریان.

این محققین نظریه خود را در یک بخش بانکی مورد آزمون قرار دادند. استدلال آنها بعد از آزمون های تجربی این بود که موسسات بانکی معمولا برای درک بهتر روابط مشتریان و ایجاد ادراک مشتری نیاز است که بخش های روابط عمومی، فروش شخصی و وفاداری مشتریان را تقویت نمایند.

 

منابع

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.