مبانی نظری صادرات |مطالعات ISI
مبانی نظری صادرات
مبانی نظری صادرات | تعداد صفحات: ۸ صفحه
مفهوم و اهمیت صادرات
صادرات به عنوان نوعی استراتژی بین المللی سازی اهمیت بسیاری یافته است و دولتها آن را وسیله ای برای تعادل ذخایر ارزی خارجی ایجاد مشاغل، بهبود تراز پرداختها و تقویت اقتصاد تلقی میکنند و به همین دلیل سعی در تشویق صادرات دارند. همگام با رشد اقتصاد جهانی صادرات مورد توجه جدی قرار گرفته است و رایج ترین روش برای افزایش بهره وری تولید و رشد اقتصاد کشور تلقی میشود.
توسعه صادرات معرف گرایش به آزادی در تجارت بین الملل بوده و مورد حمایت اقتصاددانان نئوکلاسیک است. استراتژی توسعه صادرات باعث افزایش کارایی در تولید، دسترسی به بازارهای بین المللی، افزایش رقابت بین تولیدکنندگان داخلی حمایت از حقوق مصرف کننده و بهبود تراز تجاری میشود که این خود به نوعی مستلزم آزاد سازی اقتصاد و عدم دخالت دولت در اقتصاد است.
از دیدگاه دولت ارائه برنامه های توسعه صادرات برای ارتقای رقابت پذیری بین المللی بنگاه های داخلی است و از دیدگاه بنگاه های داخلی برنامه های توسعه صادرات به منظور تشویق و ترغیب و افزایش انگیزه های بنگاه برای صادرات است.(رجایی و معصمی بیلندی، ۱۴۰۳: ۵۷).</p>
مبانی نظری صادرات
عملکرد صادرات یکی از متغیرهایی است که در چند دهه اخیر مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. شرکتهای صادراتی اهدافی برای
بینالمللی کردن و فروش محصول یا خدمات خود در سایر کشورها تعیین میکنند؛ به میزان فعالیتها و همچنین موفقیت و عدم موفقیت در طی این مسیر و نتایج رسیدن به آن اهداف، عملکرد صادرات میگویند.
امروزه حوزه صادرات با سرعت فزایندهای توجه شرکتها را به خود جلب کرده است و شرکتها را به سوی جهانی شدن و جستجوی قدرت سوق میدهد. محیط کسب و کار بینالمللی امروز پویا و غیرقابل پیشبینی است. سازمانهایی که در صحنه بینالمللی فعالیت میکنند، به منظور کسب مزیت و موفقیت، مجبور به فعال بودن میباشند.
عملکرد صادرات را به میزانی اشاره دارند که یک شرکت به هدف خود در صادرات دست مییابد. برخی از شرکتها فقط میتوانند از طریق صادرات بینالمللی شوند. عملکرد صادراتی نشاندهنده رفتار خاص یک بنگاه در استفاده از منابع و قابلیتهایش در موقعیت بینالمللی در یک زمان مشخص میباشد. عملکرد صادراتی موتور محرک رشد اقتصادی کشورها و همچنین عنصری حیاتی برای مزیتهای رقابتی سازمانها است. (رحیمی کلور و مرضیه، ۱۴۰۲: ۵۱).
ادامه
ارتقای صادرات است کـه هـم بـه صـورت عام و هـم بـرای صادرات بـه همسایگان حائز اهمیت است بازار بالقوه صادراتی هر محصول دارای اندازه مشخصی است؛ لذا هر چه اقلام صادراتی یک کشور بیشتر باشند بازار بالقوه صادراتی آن نیز بزرگتر خواهد بود.
تجارب کشورهای تایوان و کره جنوبی در دهه های ۱۹۹۰ و ۱۹۷۰، مالزی تایلند و سنگاپور در دهه ۱۹۷۰ چین در دهه ۱۹۸۰ و هند در دهه ۱۹۹۰ مدارک مستدلی هستند که نشان میدهد، تنوع صادراتی و صادرات می تواند نقش بسیار مهمی در حمایت از رشــد اقتصادی، ظهور بخشهای مدرن ،تولیدی افزایش اشتغال و کاهش فقر داشته باشد(احمدزاده و همکاران، ۱۴۰۲: ۴۹).
صادرات یکی از فعالیتهای مهم کسب وکار برای سلامتی اقتصاد ملی .است صادرات به صورت چشمگیری به امر اشتغال تراز تجاری رشد اقتصادی و بالاتر رفتن استاندارد زندگی کمک میکند صادرات همچنین به خاطر بهبود دادن به وضعیت ،مالی افزایش به کارگیری ظرفیتها و بالا بردن استاندارد فناوری و دستیابی به عملکرد مناسب نقش کلیدی در به دست آوردن سودآوری رقابتی در شرکتها و وضعیت های متلاطم بازار بازی میکند.
ادامه
صادرات یک فعالیت مهم اقتصادی برای موفقیت سازمانها به شمار میآید که مسلماً اهمیت صادرات در تجارت امروزی قابل لمس میباشد و از طرفی صادرات را یک راهبرد اصلی برای ورود به بازارهای بین الملل افزایش فروش و سود تبدیل کرده است.
بررسی و تحلیل صاحب نظران اقتصادی نشان میدهد صادرات غیرنفتی در اقتصاد کشور دارای اهمیت فروانی است و هرگونه اقدامی در جهت رشد صادرات گامی در به برطرف سازی بیماری اقتصاد ایران تلقی میشود در اغلب موارد بازرگانان به جای افزایش صادرات زمینه را برای افزایش واردات مهیا کرده اند(جعفری و همکاران، ۱۴۰۲: ۱۰۲).
ادامه
توسعه صادرات معرف گرایش کشورها به تجارت آزاد در تجارت بین الملل .است. این سیاست نشان میدهد یک ملت تا چه حد متوجه بازارهای خارجی و تابع نیازهای آن است سیاست توسعه صادرات باعث تقویت تجارت خارجی آزاد می شود، تجارت خارجی آزاد نیز باعث هدایت تولید و تخصیص منابع در جهتی میشود که کشور در آن جهت نسبت به خارج دارای مزیت نسبی است.
تخصیص منابع در کارآمدترین رشتههای تولید باعث چنان افزایشی در تولید داخلی و درآمدهای صادراتی می گردد که گویا جزء از راه تجارت خارجی تامین آن امکان پذیر نیست. توسعه صادرات از یک طرف عملکرد شرکت از جمله حجم ،فروش سهم ،بازار سودآوری و موقعیت رقابتی را بهبود میبخشد روی سطوحی از استخدام درآمدهای ارزی توسعه صنعتی و رفاه ملی هم به طور مثبت تأثیر می گذارد.
با توسعه جهانی شدن و ادغام اقتصادی در میان کشورها صادرات یکی از مهمترین استراتژیهای بین المللی کردن شرکتها و اقتصادها ملی شد. مدیران شرکتها برای رقابت در بازارهای داخلی و خارجی باید مسائل و موانع متعدد اثر گذار صادراتی و نتایج آنها را روی توسعه صادراتی شرکت درک کنند این مساله برای سیاستگذاران هم به منظور اتخاذ برخی اقدامات برای حذف یا حداقل کاهش آثار آنها دارای اهمیت است(نصرت آبادی و همکاران، ۱۴۰۲: ۲۸۸).
ادامه
صادرات غیرنفتی به خصوص کالاهای صنعتی ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا وضعیت اشتغال را بهبود بخشیده و سبب کسب درآمدهای ارزی برای تامین نیازهای وارداتی در کشور می شود و میزان تأثیرپذیری کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهان که بواسطه تکیه بر اقتصاد نفتی بوجود می آید را کاهش میدهد صادرات باعث میشود تا بنگاههای داخلی در سطح گسترده ای به عوامل تولید با هزینه کمتر دست یابند.
عوامل صادراتی به دلیل تقویت تحرک عوامل تولید نیروی کار متخصص تر و همچنین فن آوری برتر بهره وری بالاتری داشته باشند، بخش صادرات از طریق منافع جانبی حاصله قادر خواهد بود تا بر بهره وری کل عوامل تولید اثر مثبت بگذارد و موجبات افزایش کل تولید اقتصاد را فراهم آورد(عسگری، ۱۳۹۸: ۹۶).
مبانی نظری صادرات
تجارت خارجی بخش قابل توجهی از اقتصاد بین الملل کشورها را تشکیل میدهد. از اوایل قرن نوزدهم تاکنون که تجارت خارجی تحول بی سابقه ای یافته اهمیت و نقش آن در رشد و توسعه اقتصادی همواره روبه فزونی بوده است.
پراکندگی منابع طبیعی و عوامل تولیدی نظیر نیروی کار، سرمایه و تکنولوژی در نقاط مختلف جهان و همچنین تفاوت در کیفیت و کمیت این عوامل، تولید این طرز تفکر را در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به وجود آورده است که آنها معتقدند بدون توسل به تجارت خارجی، ادامه روند تکامل اقتصادی تا حد زیادی امکانپذیر نیست (پورمند بخشایش و همکاران، ۱۳۹۹: ۴).
یکی از مهم ترین مولفه های موثر در توسعه اقتصادی یک کشور تجارت خارجی می باشد. که به عنوان منبع تامین درآمدهای ارزی به منظور گسترش بازار داخلی سرمایه گذاری در بخش فناوری نوین افزایش توان تولید و رشد بهره وری یک کشور در نظر گرفته می شود. در طی سالهای اخیر بحث صادرات غیر نفتی تحت عنوان یک هدف عمده در برنامه توسعه کشور مطرح گردیده که در این بین صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی نقشی عمده در صادرات غیر نفتی ایفا میکند.
مبانی نظری صادرات
محققان تلاش میکنند تا محرکهای مؤثر بر عملکرد صادرات را درک کنند و این تلاشها آنها را قادر میسازد تا پایگاههای منابع دانش بازار صادرات را بررسی کنند. این بررسی به شرکتهای صادرکننده کمک میکند تا از روالها و فرآیندهای داخلی برای ساختن قابلیتهای یادگیری و ایجاد عملکرد صادرات استفاده کنند.
دانش علمی در مورد چگونگی و اینکه در چه زمانی جهتگیری یادگیری صادراتی میتواند بر عملکرد صادرات شرکتهای کوچک و متوسط تأثیر بگذارد. ناقص و مبهم باقی مانده است. در حالی که برخی دانشمندان تحقیقاتی را در راستای چگونگی تأثیر فعالیتهای یادگیری سازمانی خاص بر عملکرد صادرات انجام دادهاند.(کاظمی و همکاران، ۱۴۰۰: ۲۸۶).
تنوع صادرات سیاست مناسب برای مقابله با اثرات منفی پدیده ای تحت عنوان بیماری هلندی شناخته می شود؛ در این شرایط مداخله دولت برای استمرار و ثبات در صادرات توصیه میشود میزان تمرکز صادراتی در کشورهای مختلف متفاوت است.
ادامه
نکته کلیدی آن است که کشورهای دارای صادرات تک محصول چگونه به سمت متنوع سازی صادرات خود حرکت کنند. کشورها در شرایط جدید تجارت بینالملل و با توجه به اهمیت زنجیرههای ارزش جهانی باید محصولات مناسب برای تنوعبخشی صادرات را شناسایی کنند تا بتوانند به صادراتی پایدار، ماندگار و مؤثر بر رشد اقتصادی دست یابند.
ایران رتبه نخست جهان را در مجموع ذخایر انرژی دارد و با وجود داشتن تنها یک درصد جمعیت جهان، بیش از ۷ درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار گرفته است. این کشور همچنین در تولید کل منابع طبیعی رتبه دهم جهان را کسب کرده است. ایران مالک سومین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان است.(ثاقب، ۱۳۹۹: ۳۶)
در این حال بخشهای غیر صادراتی نیز بطور غیر مستقیم از طریق استفاده از خدمات مدیریتی استراتژی بازاریابی بهبود تکنولوژی و توسعه حمل و نقل و ارتباطات از منافع ناشی از افزایش صادرات بهره میبرند. صادرات غیرنفتی به طور کلی تخصص و کارایی بخشهای تولیدی را افزایش میدهد و منابع را از بخشهای غیرتجاری و غیرکارا به بخشهای تجاری منتقل میکند. این تحول به رشد تولید کمک میکند.
مبانی نظری صادرات
></span>
افزایش بهره وری عوامل تولید کارایی در تخصیص منابع پیشرفت تکنولوژی بهره گیری از صرفه های ناشی از مقیاس و افزایش تخصص نیروی کار از جمله اثرات جانبی رشد صادرات بر تولید است. مقوله صادرات به خصوص صادرات کالاهای صنعتی، پس از سرمایه گذاری دارای بیشترین اثر تولیدی در اقتصاد بوده و پس از سرمایه گذاریهای دولت در زمینه ایجاد اشتغال از بیشترین اثر اشتغال زایی برخوردار است.
صادرات عرضه ارز را از دسترس دولت خارج می کند. صادارت طیف وسیعی از عوامل اقتصادی را به کار می گیرد. این امر سبب افزایش کارایی در زمینه ایجاد تعادل در بازار ارز خواهد شد و توانمندی اقتصاد کشور را از طریق پیوند با اقتصاد جهانی افزایش میدهد. آنچه که امروز به عنوان مهمترین مشکل صادرات غیرنفتی احساس می شود پایین بودن قدرت رقابت پذیری در تولید و در نتیجه کیفیت پایین و هزینه های بالای محصولات تولید کشور و عدم وجود زیربناهای لازم در بخش صادرات است(عسگری، ۱۳۹۸: ۹۶).
<p>در طول چهار دهه اخیر، محققان تحقیقات زیادی در مورد عملکرد صادراتی انجام دادهاند، ولی با وجود تمامی این تلاشها، پژوهشگران هنوز در مفهومسازی و عملیسازی این مفهوم به توافق نرسیدهاند. عملکرد صادراتی نتایج فعالیتهای یک شرکت در بازارهای صادراتی است. از طرفی افزایش تجارت جهانی شدن محصولات و خدمات و نیز بین المللی شدن شرکتها بر اهمیت مداوم عملکـــرد شرکت های صادراتی تاکید می ورزد.
مبانی نظری صادرات
به عبارت دیگر، عملکرد صادرات درجه موفقیت اقتصادی برای شرکت صادراتی در بازارهای صادرات است. عملکرد صادراتی توسط عوامل داخلی و خارجی تعیین می شود. عوامل داخلی عبارتند از ویژگیهای محصول ویژگیهای سازمان و ویژگی های مدیریتی که مواردی چون توانایی برنامه ریزی فناوری در دسترس اندازه شرکت و غیره را شامل میشود و عوامل خارجی عبارتند از ویژگیهای بازارهای داخلی و خارجی علاوه بر این در سنجش عملکرد سازه های ذهنی و عینی نیز وجود دارد.
میزان موفقیت یک شرکت در امر صادرات را میتوان با کارکرد. صادراتی آن ارزیابی کرد و کارکرد صادراتی را دست یابی به اهداف. وقتی که شرکت محصولی را به بازار خارجی صادر می کند، تعریف میکنند.(اکبری و همکاران، ۱۴۰۱: ۱۳۶).
استراتژی توسعه صادرات یک نمونه از رویکردهای برون نگر به سوی صنعتی شدن و دستیابی به توسعه می باشد. اجرای سیاست توسعه صادرات موجب هدایت تولید و تخصیص منابع به سوی بخشهایی خواهد گردید. که کشور در آن نسبت به سایرین دارای مزیت است. و این بخشها از کارآیی بالاتری نیز برخوردار خواهند بود.
مبانی نظری صادرات
تخصیص منابع در کارآترین رشته های تولیدی و صادرات مازاد تولید. منجر به افزایش ،تولید، توسعه ی درآمدهای صادراتی و کل مصرف داخلی. از طریق وارد نمودن نیازهایی که در داخل نمیتوان تولید ،نمود میگردد. همچنین توسعه ی بخش صادراتی زمینه ی آشنایی. بخش غیر صادراتی با تکنولوژیهای نوین و کالاهای سرمایه ای. موجود در بازار جهانی را فراهم مینماید .
بنابراین هزینه ی نهایی بخش غیر صادراتی نیز کاهش خواهد یافت. که این نیز به نوبه ی خود منجر به افزایش تولید و کاهش قیمت خواهد گردید(شاهین پور و خوش رفتار، ۱۳۹۸: ۷۰).
بادلاج و کات (۲۰۲۲) در نظریه خود اثبات کردند که صادرات به قابلیت های بازاریابی ارتباط دارد. صادرات معمولا سبب تقویت عملکرد می شود. همچنین صادرات سرمایه گذاری در بخش های مختلف سازمان را تقویت می کند. معمولا کشورها با صادرات توانایی انتقال فناوری را به دست می آوزند. صادرات به معنی تغییر در سطح قیمت گذاری های داخلی می باشد.
همچنین این متغیر قابلیت های توسعه محصول را ارتقا می دهد. صادرات برای شرکت ها در ابعاد مختلف ابزاری برای تقویت دارایی های شرکتی و عملکرد سازمانی می باشد. همچنین با صادرات می توان بازارهای صادراتی محصولات را بهینه کرد. قابلیت های بازاریابی در این حالت گزینه مهمی به شمار می روند. هدف نهایی صادرات افزایش عملکرد سرمایه گذاری می باشد.
مبانی نظری صادرات
کائو و همکاران (۲۰۲۵) اثبات می کند که استفاده از رباتها بهطور معناداری صادرات شرکتها را افزایش میدهد، هم از نظر ارزش صادرات و هم شدت صادرات، که عمدتاً ناشی از بهبود بهرهوری شرکتها است. این نتایج حتی پس از در نظر گرفتن متغیرهای ابزاری برای عوامل درونزا و جایگزینی متغیرهای توضیحی اصلی، پایدار باقی میمانند.
با افزایش مقیاس شرکت، نوآوری و سرمایه انسانی، اثر مثبت رباتها بر صادرات نیز افزایش مییابد. این پژوهش شواهد تجربی محکمی درباره تأثیر مثبت رباتیک بر صادرات ارائه میدهد و راهکارهایی برای حفظ رقابتپذیری شرکتهای تولیدی چین پیشنهاد میکند.
گینتینگ و همکاران (۲۰۲۵) اثبات میکنند که صنعت پوشاک آماده (RMG) پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی مهمی در بنگلادش ایجاد کرده است، ولی وابستگی زیاد به این بخش باعث کاهش تنوع کالاهای صادراتی شده است.
ادامه
این نظریه موانع سیاستی که مانع تنوع بخشی صادراتی در بنگلادش میشوند را بررسی کرده و راهکارهایی برای حل این مشکل ارائه میدهد. تحقیقات نشان میدهد سیاستهای حمایتی تعرفهای بیش از حد، به بخشهای رقیب واردات مزیت داده و موجب ایجاد تورش ضد صادراتی شده است. برای ارتقای تنوع صادراتی، بنگلادش باید اقدامات مؤثری برای عقلانیسازی تعرفهها انجام دهد تا انگیزههای سیاستی منفی برای صادرات را برطرف کند.
علاوه بر این، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، بهبود فضای سرمایهگذاری و رفع چالشهای زیرساختی و لجستیکی برای تقویت پاسخ صادراتی غیر از بخش RMG ضروری است. این تغییرات میتواند به کاهش وابستگی به یک بخش واحد و ایجاد تعادل در ساختار صادراتی کشور کمک کند.
ادامه
ناگاشیما و همکاران (۲۰۲۵) در نظریه خود نشان میدهد مناطق و دورههای مختلف، میزان آلایندگی صادراتی کاملاً متفاوتی دارند. چین بهدلیل رشد سریع صنعتی بالاترین میزان انتشار را دارد، درحالیکه مناطق توسعهیافتهای مانند ژاپن، آمریکا و اروپا روندهای متفاوتی نشان میدهند. تحلیل بخشی، صنایع تولیدی را بهعنوان سهمآوران اصلی آلایندگی صادرات کالاهای واسطهای شناسایی میکند.
نشان میدهد که فناوریهای پیشرفته معمولاً انتشار گازها را کاهش میدهند، اما تقاضای نهایی و اثرات تجاری این انتشارات را افزایش میدهند. این یافتهها بر ضرورت تلاشهای هماهنگ برای مقابله با تأثیرات زیستمحیطی جهانیسازی تأکید داشته و اهمیت تحقیقات آینده برای اصلاح مدلهای محاسبه آلایندگی و بررسی تأثیر روندهای نوظهور اقتصادی بر انتشار کربن جهانی را برجسته میسازد.
مبانی نظری صادرات
هان و همکاران (۲۰۲۴) نشان می دهد که فروشندگان و خریداران CBEC به دلیل دسترسی گسترده به اینترنت میتوانند در مقیاس جهانی به تجارت بپردازند که این امر منجر به کاهش چشمگیر هزینههای معاملاتی مانند ارتباطات، تحقیقات بازار و مدیریت میشود. صادرکنندگان در اقتصادهای در حال توسعه میتوانند از مزایای CBEC بهرهمند شوند.
چرا که این روش به آنها کمک میکند بر موانعی مانند کمبود دانش، فاصله از بازارهای بالقوه و موانع ورود بالا غلبه کنند. در میان اشکال مختلف تجارت آنلاین، تجارت الکترونیک فرامرزی به دلیل ارائه خدمات گمرکی، بیمه و حملونقل – سه ویژگی حیاتی برای انجام کسبوکار در سطح جهانی – جایگاه ویژهای دارد.
ادامه
ما و همکاران (۲۰۲۴) نشان می دهد که اگرچه انقلاب صنعتی چهارم مدل عملیاتی تولید و تجارت بینالملل را متحول کرده است، اما تاکنون پژوهشی به بررسی تأثیر تولید هوشمند بر تنوعبخشی صادرات از منظر تجارت الکترونیک فرامرزی نپرداخته است. این مطالعه با استفاده از مجموعهدادههای منحصر به فرد شرکتهای پیشرو در لجستیک فرامرزی چین، تأثیر تولید هوشمندبر تنوعبخشی صادرات CBEC را بررسی میکند.
سطح فناوری تأثیر مثبتی بر تنوعبخشی صادرات CBEC در هر دو سطح بازار و محصول دارد. این نتیجه حتی پس از انجام مجموعهای از آزمونهای استحکام نیز معتبر باقی میماند. تحلیل ناهمگونی نشان میدهد که تولید هوشمند سهم بیشتری در تنوعبخشی صادرات CBEC برای محصولات متمایز و کالاهای مصرفی دارد. تحلیل مکانیسمی حاکی از آن است که تولید هوشمنداز طریق تحریک ورودیها، خروجیها و تجاریسازی نوآوری، موجب تنوعبخشی صادرات میشود.
ادامه
دانگ و همکاران (۲۰۲۱) اثبات کردند که صادرات به حقوق مالکیت کمک می کند. صادرات می تواند گزینه مهمی برای بهبود مالکیت باشد. مالکیت در این حالت گزینه مهم صادراتی می باشد. گزینه مالکیت می تواند در نهایت سبب کیفیت محصول صادراتی گردد. شرکتی که بتواند به بازارهای رقابتی دست یابد معمولا می تواند گزینه قوی برای صادرات باشد.
همچنین این شرکت ها می توانند در سطح داخلی و خارجی بهبود یابند. همچنین صادرات به تقویت سیستم تحقیق و توسعه در سازمان کمک می کند. این سیستم های تحقیق و توسعه در یک رابطه علی به توسعه محصول منجر می شوند. همچنین آن ها کاهش محدودیت های مالی را به همراه خواهند داشت.
ادامه
ایدروتریستانتو و همکاران (۲۰۲۲) به بررسی توسعه صادرات در درآمد ملی پرداخت. این مطالعه اثبات کردند که توسعه صادرات معمولا سبب توسعه درآمد ملی می شود. همچنین صادرات گزینه مناسبی برای شرکت ها در جهت بهبود کیفیت محصول می باشد. شرکت هایی که محصول صادراتی دارند، معمولا سطح بالاتری از کیفیت را ارایه می دهند.
این مطالعه نشان داد که جنبه های اقتصادی و بهداشتی می تواند بر گزینه های صادراتی اثرگذار باشد. این گزینه های صادراتی معمولا از جنبه های اقتصادی و بهداشتی تبعیت می کنند. یکی از گزاره های مهم در شرکت های صادراتی ، ارزش کل صادرات می باشد. هر چه ارزش کل صادرات بالاتر باشد، نشان می دهد که شرکت های صادراتی موفق تر عمل کرده اند.
منابع
منابع این متن در فایل قابل خریداری موجود می باشد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.