تکنولوژی اطلاعات | ادبیات تحقیق و مبانی نظری


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
منابع در فایل خریداری شده موجود می باشد.
تعداد صفحات
2 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
124 بازدید
۴,۰۰۰ تومان

 می باشد.تکنولوژی اطلاعات

تکنولوژی اطلاعات | تعداد صفحات : ۲.۵ صفحه

این مفهوم، دانش یا مهارتی است برای ساختن افزار نرم یا سخت. این دانش – مهارت ممکن است پیچیده یا ساده، شخصی یا شایع جدید یا قدیمی و … باشد. فوت‌وفن‌هایی که انسان‌ها با به‌کارگیری آن‌ها نتایج و مصنوعات مادی هدفمند تولید می‌کنند را تکنولوژی گویند همچنین فرایندی که طی یک مرحله تحقیق و توسعه صریح یا ضمنی به‌کارگیری دانش علمی به تولید تجاری کالا یا خدمات بیانجامد را نامند.

این مفهوم یعنی دانش نحوه طراحی، توسعه و ساخت مصنوعات یا ارائه خدماتی که برآورنده تقاضا با نیاز انسانی باشد باید به‌ویژه توجه کرد که تکنولوژی همان محصول نیست بلکه فرایندی است مشتمل بر دانش فنی، مهارت‌ها و فرایندهای ساخت و تولید محصول با ارائه خدمت تکنولوژی اطلاعات را می‌توان ترکیبی از ابزارهای فنی و دانش فنی برای ساخت دانست که چهار جز متمایز آن یعنی افزار فنی، افزار انسانی، افزار اطلاعاتی و افزارسازمانی در تعامل با یکدیگر عاملی تعیین‌کننده برای توسعه اقتصادی هستند (اولیائی، ۱۳۹۸: ۱۷۶).

تکنولوژی اطلاعات

تکنولوژی اطلاعات به معنی و مفهوم بسیار ساده یعنی علم استفاده از یک سری ابزار که این ابزار همان پردازش، نگهداری جمع‌آوری، ذخیره، توزیع، انتقال، امنیت است که بر روی اطلاعات اعمال می‌شود سه محور اصلی در تکنولوژی اطلاعات سخت‌افزار نرم‌افزار و فکر افزار مدیریت دانش می‌باشد. به‌طورکلی با آمدن این رشته، رشته کامپیوتر با تحولی عظیم روبرو شد و این در حالی است که تکنولوژی اطلاعات سرآمد رشته کامپیوتر است و جایگاه کاملاً مستقل برای خود دارد هم‌اکنون نیز تکنولوژی اطلاعات با شتابی فزاینده در حال تغییر جهان است و این تغییرات در کلیه عرصه‌های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی مشهود است (احمدی زنجانی مقدم، ۱۳۹۸: ۳).

سریع تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی در عصر تغییرات و تحولات شتابنده محیطی نقش حیاتی در ادامه بقای سازمان‌ها دارند؛ به‌گونه‌ای که تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات این امکان را برای سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی فراهم می‌سازد که با پردازش اطلاعات امکان کنترل و هماهنگی ساختارهای پیچیده‌تر را داشته باشند پدیده نوین تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات تأثیری که بر جنبه‌های گوناگون زندگی داشته منجر به ظهور برخی تحولات بنیادی در روابط جوامع بشری خصوصاً در حوزه آموزشی و پرورشی شده است.

تکنولوژی اطلاعات

این مفهوم خواسته های بشری را تحت تاثیر قرارمی دهد. سرعت اثرگذاری این مفهوم بسیار زیاد می باشد. این مفهوم نیازهای جدیدی را برای ساختار بشری ایجاد می کند. از طرفی با توجه به رشد سریع تکنولوژی‌های اطلاعات و ارتباطات و نیازمندی سازمان‌ها جهت بقای خود در عصر امروزی هر سازمانی که این موضوع را نادیده انگارد، دچار افول خواهد شد. در این راستا، کارکنان امور آموزشی به‌عنوان منابع سازمان مطرح بوده و توجه به آن‌ها در جهت رسیدن به اهداف نیز امری ضروری است؛ به‌طوری که کارکنان با دسترسی به اطلاعات صحیح و مناسب قادر به انجام درست وظایف خود خواهند بود و تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی این امکان را جهت تهیه و پردازش و نگهداری اطلاعات فراهم خواهند ساخت (بخشعلی پور و همکاران، ۱۳۹۹: ۹۴).

تکنولوژی اطلاعات الگویی را برای افراد و واحدهای کاری فراهم می‌کند تا آن‌ها را قادر سازد که مشکلات را به‌صورت اداره‌ی حل نمایند. استفاده از پتانسیل‌های موجود در نهادهای دولتی و خصوصی در این حوزه، نسبت به استفاده بهینه از قابلیت‌های این تکنولوژی در جهت کاهش تقاضاهای بی‌رویه در جاهایی که صرفه‌جویی هوشمندانه صورت نمی‌گیرد، اقدام نمود. گستردگی اطلاعات در زندگی امروزی مهم می باشد. این مفهوم برای زندگی بشری یک مولفه مهم به شمار می رود. این مفهوم توجه زیادی را به خود جلب می کند. و توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود معطوف کرده است. کشورهای درحال‌توسعه و از جمله ایران با موانع ساختاری عمده‌ای در همسویی با این تحول دوران‌ساز قرار دارد (سجادی پور و خطیب زنجانی، ۱۳۹۹: ۲).

ادامه

سرعت فزاینده تغییرات در تکنولوژی‌های امروزی بسیار سریع می باشد. این تغییرات نحوه خدمت‌رسانی و مدیریت رقابت بین اداره‌ها را تغییر می دهد. این سرعت باعث می شود که اداره‌ها به شدن به دنبال کسب مزیت‌های رقابتی جدید برای برتری بر رقبا باشند. تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات عامل اصلی توسعه جامعه جهانی است امروزه تکنولوژی‌های اطلاعات و ارتباطات بخش مهمی از زیرساخت‌های ملی هر کشور هستند.

بی‌شک تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات یکی از رابطه گذارترین تکنولوژی‌های در عصر گذشته بوده‌اند. تکنولوژی اطلاعات روش زندگی افراد را تغییر می دهد. آموزش، بهداشت، صنعت و تولید، تجارت، بانکداری، خدمات و حتی نحوه گذاران اوقات فراغت و سرگرمی‌ها همه تحت‌الشعاع آثار و تغییرات این تکنولوژی قرار گرفته‌اند. تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به‌عنوان یکی از رابطه گذارترین تکنولوژی‌های پیش روی ساکنان کره خاکی می باشد.

. در جهت تقویت زیرساخت‌های توسعه پایدار و اصلاح و تنظیم سامانه‌های هدایت و کنترل نیازهای مختلف جامعه بشری شمرده شده است (سجادی پور و خطیب زنجانی، ۱۳۹۹: ۱۸).

ادامه

دوران عمر تکنولوژی اطلاعات به چهار دوره تقسیم می‌شود. جنینی، رشد، بلوغ انحطاط تکنولوژی عنصریست برای رفع نیاز، استوار بر شناخت و آگاهی مبتنی بر تحقیق و توسعه و قابل دادوستد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت تکنولوژی دانش علمی، مهندسی و مدیریتی است که طرح، تولید و اشاعه کالا یا خدمات را ممکن می‌سازد. فن‌آوری یا تکنولوژی اطلاعات بخشی از فرهنگ است.

اطلاق فناوری به پدیده‌ی بیرونی مجازی است. مثل‌اینکه به یک دستگاه رایانه تکنولوژی اطلاق کنیم در واقع شگردها و به کاربردن ابزارها، دستگاه‌ها، ماده‌ها و فرایندهای گره‌گشای دشواری‌های انسان است. فناوری فعالیتی انسانی است و از همین رو از دانش و از مهندسی دیرینه‌تر می‌باشد (اولیائی، ۱۳۹۸: ۱۷۶).تکنولوژی اطلاعات دستگاه های رایانه ای را کمک می کند. این کمک شامل پردازش سریع اطلاعات می باشد. این پردازش معمولا به صورت رایانه های انجام می شود. پردازش سریع اطلاعات یک گزینه اصلی برای بهبود سازمان می باشد. سازمان با استفاده از تکنولوژی اطلاعات گزاره های مدیریتی بهتری انتخاب می کند. این انتخاب به معنی تقویت عملکرد سازمان می باشد.

بااین‌وجود تکنولوژی اطلاعات هنوز در آغاز راه است.  فن‌آوری اطلاعات به جایگاه برجسته اطلاعات، دستگاه‌های ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات و دستگاه‌های انتقال و دستیابی به اطلاعات تأکید دارد بدیهی است. در این راستا، علاوه بر پتانسیل‌های مخابراتی رسانه‌هایی دیگر نظیر رادیو و تلویزیون. نیز در فهرست وسایل ارتباطی کانال نشر و توزیع اطلاعات قرار خواهند گرفت. تکنولوژی اطلاعات به ما کمک می‌کند تا اطلاعات در بخش‌های مختلف یک سازمان، به‌صورت یکپارچه جریان داشته باشد. و هر فرد بتواند در موقع نیاز سازمان به آن‌ها دسترسی داشته باشد. نوآوری خدمات و رضایت مشتری از مفاهیم بسیار هستند. که شرکت‌ها باید به‌منظور باقی ماندن در رقابت کسب‌وکار و رشد در آن آن‌ها را درک کنند (احمدی زنجانی مقدم، ۱۳۹۸: ۳).

منابع

منابع در فایل خریداری شده موجود می باشد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.