رکود اقتصادی | ادبیات تحقیق و مبانی نظری


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۱۵ بهمن ۱۴۰۲
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
56 کیلوبایت
تعداد صفحات
7 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
119 بازدید
۲۵,۰۰۰ تومان

رکود اقتصادی

رکود اقتصادی | تعداد صفحات: ۷ صفحه

این مفهوم در هر کشوری انحرافات منفی تولید ناخالص ملی را تبیین می‌کند به‌طوری‌که این نوسانات در عملکرد هر کشوری نقش مهمی را ایفا می‌نمایند. بررسی این مفهوم ازاین‌جهت دارای اهمیت است که برنامه‌ریزی‌های اقتصادی بدون درک از چگونگی نوسانات تولید ناخالص ملی و علت و ریشه این نوسانات چندان مؤثر به نظر نمی‌رسد.

لذا شناسایی علل و موجبات پیدایش این مفهوم سبب می‌شود که با برنامه‌ریزی‌های صحیح کلان اقتصادی از آثار منفی آن یعنی بروز بحران‌ها اجتناب و از آثار مثبت آن یعنی نیل به رونق اقتصادی و حفظ آن و در نتیجه تخصیص بهینه منابع بهره‌گیری نمود.

ادامه

اگرچه دوره‌های این مفهوم از لحاظ سال وقوع، شدت و دوام با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما ویژگی مشترکی در تمامی آنان وجود دارد این جنبه مشترک همان فرایند تغییرات متغیرهای اقتصادی در ارتباط با یکدیگر است که باعث شده تعریف تقریباً مشابهی از این مفهوم در ادبیات به وجود آید. هامیلتون این مفهوم را الگوی نوسانی نامنظم متغیرهای اقتصاد کلان مانند، تولید، مصرف سرمایه‌گذاری اشتغال و قیمت‌ها می‌داند که شامل افت‌هایی است که در اطراف رشد بلندمدت اقتصادی که اصطلاحاً به آن روند گفته می‌شود صورت می‌گیرد(صیقلانی و همکاران، ۱۴۰۱: ۳).

«دورنبوش» (۲۰۱۵) رکود اقتصادی را فرودهای منظم در فعالیت‌های اقتصادی پیرامون مسیر حرکت تولید ناخالص می‌دانند به‌عبارت‌دیگر این مفهوم نوسان منفی و منظم فعالیت‌های کلان اقتصادی است؛ ازاین‌رو هر افتی را نمی‌توان رکود نامید. اما معروف‌ترین بعد رکود اقتصادی، بررسی نوسانات تولید ناخالص ملی حول مسیر رشد بلندمدت خود است. ازاین‌رو شاید بتوان تعریف لوکاس (۱۹۷۷) که همان انحرافات به پایین و تکرارپذیر تولید ناخالص داخلی واقعی حول روند بلندمدت آن است را تعریف جامع و مختصر از این ادبیات برشمرد (رفاعی و همکاران، ۱۳۹۸: ۹۶).

ادامه

هم‌زمان با ایجاد رکود در اقتصاد فعالیت‌های اقتصادی نیز وارد یک دوره نزولی می‌شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان کاهش نرخ اشتغال و افزایش بیکاری کاهش سرمایه‌گذاری و کاهش سودهای مشارکتی و کاهش تمایل به فعالیت‌های تولیدی و صنعتی را نام برد در اغلب موارد در زمان رکود اقتصادی تورم نیز دامن‌گیر اقتصاد می‌شود.

افزایش نرخ تورم در کنار کاهش نرخ اشتغال در سرزمینی که این مفهوم را تجربه می‌کنند اقتصاد را وارد عرصه‌ای می‌کند که اقتصاددانان از آن به‌عنوان رکود تورمی یاد می‌کنند. افزایش به هم‌پیوستگی و به هم‌وابستگی دنیای امروز به معنای مخاطره بیشتر برای هر شرکت است. عوامل اساسی که باعث افزایش مخاطرات در یک کسب‌وکار می‌شوند عبارت‌اند از (گل محمدی و آبیار، ۱۴۰۰: ۸۳):

– پیشرفت‌های فناوری و انقلاب اطلاعاتی.

– فناوری‌ها و نوآوری‌های در هم گسیخته.

– رقابت بیش از حد.

– محیط.

– اراده مشتری.

منابع

رفاعی، رامیار؛ سامتی، مرتضی؛ قبادی، سارا (۱۳۹۸). شبیه‌سازی تأثیر عوامل مؤثر بر رکود اقتصادی در ایران: مقایسه دو رهیافت زنجیره مارکوف مونت‌کارلو و بیزین، پژوهش‌های رشد و توسعه اقتصادی، شماره ۳۶، صص ۱۰۸-۹۵

صیقلانی، شهبد و جلالی نائینی، سید احمد رضا و خیابانی، ناصر(۱۴۰۱). تکانه های خارجی، تغییرات نرخ ارز، و نقش کالاهای واسطه ای در توضیح رکود تورمی در اقتصاد ایران، فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: ۲۷، شماره ۲

طیبی، سید کمیل و زمانی، زهرا و ملک حسینی، سید حسن(۱۳۹۵) واکنش تولید و تجارت خارجی به سیاست ارزی برای خروج اقتصاد کشور از رکود بدون تورم، فصلنامه اقتصاد مالی، دوره: ۱۰، شماره ۳۴.

ادامه

غلامی، حسین؛ دشتبانی، قاسم (۱۴۰۰). بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و ریسک حسابرسی در شرکت‌های پذیرفته شده بورس اوراق بهادارتهران، چشم‌انداز حسابداری و مدیریت، شماره ۴۹، صص۱۲۲-۱۳۵.

فدائی، مهدی؛ دستگیر، محسن؛ سرلک چیوا (۱۳۹۸). بررسی تأثیر رکود اقتصادی در ایران بر کیفیت سود شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، پژوهش‌های تجربی حسابداری، شماره ۳۱، صص ۲۳-۴۵

گل محمدی، مجتبی؛ آبیار، مجید (۱۴۰۰). رابطه بین قابلیت مقایسه حسابداری، تأخیر گزارش حسابرسی و اظهارنظر حسابرسی، شماره ۴۰.

رکود اقتصادی

Arthi, V., & Parman, J. (2021). Disease, downturns, and wellbeing: Economic history and the long-run impacts of COVID-19. Explorations in Economic History, 79, 101381.

Hoehn-Velasco, L., Silverio-Murillo, A., & de la Miyar, J. R. B. (2021). The long downturn: The impact of the great lockdown on formal employment. Journal of Economics and Business, 115, 105983.

Shropshire, C., Peterson, S., Bartels, A. L., Amanatullah, E. T., & Lee, P. M. (2021). Are female CEOs really more risk averse? Examining economic downturn and other-orientation. Journal of Leadership & Organizational Studies, 28(2), 185-206.

Weaven, S., Quach, S., Thaichon, P., Frazer, L., Billot, K., & Grace, D. (2021). Surviving an economic downturn: Dynamic capabilities of SMEs. Journal of Business Research, 128, 109-123.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.