مبانی نظری هوش اجتماعی |مطالعات ISI و علمی پژوهشی
مبانی نظری هوش اجتماعی
مبانی نظری هوش اجتماعی |تاریخ به روز رسانی ۱۳۹۹/۰۸/۰۳| ساعت انتشار ۱۱:۵۹| تعداد صحفات : ۲ صفحه
مبانی نظری هوش اجتماعی در نظریه کاتو و همکاران ۲۰۲۰
کاتو و همکاران در سال ۲۰۲۰ در نظریه خود در خصوص هوش اجتماعی آن را تحت تاثیر سه عنصر دانستند. این سه عنصر عبارت بودند از:
۱-هوش رهبری.
۲- مشارکت کاری کارکنان.
۳- پویایی محیط نسبت به تغییرات.
این محققین نشان دادند که شرکت ها از هوش اجتماعی برای مقابله با تغییرات پویای بازار استفاده می کنند. معمولا تغییرات مداوم بازار براساس عملکرد سازمانی که ناشی از خلاقیت و بهره وری است، شکل می گیرد. در این حالت سازمان ها برای بهبود عملکرد خود به بهره برداری از روابط کارکنان می پردازند. در این حالت کارکنان سازمانی توانایی مشارکت کاری را افزایش می دهند. می توان گفت که هوش اجتماعی تحت تاثیر مشارکت کارکنان عملکرد بهتری را ارایه می دهد. به عبارتی زمانی محیط با تغییرات پویا مواجه می شود و خلاقیت و بهره وری کارکنان در سطح بالایی قرار دارد. می توان انتظار داشت که هوش اجتماعی نیز در سطح بالایی قرار گیرد. هوش اجتماعی در این حالت تاثیر مثبتی بر رابطه رهبری شرکتی دارد و آن را تقویت می کند.
مبانی نظری هوش اجتماعی در نظریه براون و همکاران ۲۰۱۹
براون و همکاران در سال ۲۰۱۹ در نظریه خود در خصوص هوش اجتماعی به معیارهای روانشناسی اشاره کرد. این محققین اثبات کردند که معیارهای روانشناسی در کنار سایر معیارها می توانند هوش اجتماعی را تخمین بزنند. برخی از این معیارها عبارتند از:
۱-معیار مرتبط با تمرکز بر روی تصاویر.
۲-معیار قضاوت از روی خودگزارش دهی افراد.
این محققین اثبات کردند که توانایی ارایه خود گزارش دهی افراد در کنار تمرکز بر روی تصاویر و چهره می تواند یک معیار مشخص از هوش اجتماعی ارایه دهد. همچنین هوش اجتماعی ممکن است تحت تاثیر متغیرهایی مانند جنسیت و قومیت افراد نیز قرار گیرد.
هوش اجتماعی در نظریه جاب و همکاران ۲۰۱۹
جاب و همکاران در سال ۲۰۱۹ در نظریه خود در خصوص هوش اجتماعی بر دو بعد تکیه کرده اند. این دو بعد عبارت بودند از:
۱-از نظر مکانی.
۲-از نظر دیدگاه اجتماعی.
این محققین اثبات کردند که دیدگاه های اجتماعی در خصوص هوش هیجانی معمولا بر میزان رفتار افراد براساس این نوع هوش اثرگذار بود. این هوش معمولا به عنوان یکی از نمادهای اصلی تعیین شده برای هوش اجتماعی در برخی زمینه های قومیتی عمل می کند. از سوی دیگر این محققین اثبات کردند که توانایی فرد در خصوص تشخیص بین رفتارهای طبیعی معمولا توانایی هوش هیجانی را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد با هوش هیجانی بالاتر معمولا عملکرد بهتری نسبت به افراد با هوش هیجانی پایین تر در روابط اجتماعی و کاری خود دارند. آنها معمولا براساس نوع عملگردهای ارایه شده می توانند در خصوص رفتار کارکنان در سازمان یا در خصوص رفتار فردی افراد در جامعه تصمیم گیری کنند. این محققین همچنین اثبات کردند که سبک دلبستگی به بزرگسالان در کنار دیدگاه های اجتماعی در خصوص هوش هیجانی تعیین کننده عملگرهای اصلی در این خصوص هستند.
هوش اجتماعی در نظریه دامیترسکو و همکاران ۲۰۱۴
دامیترسکو و همکاران در سال ۲۰۱۴ در نظریه خود اثبات کردند که هوش اجتماعی با مطلوبیت اجتماعی ارتباط دارد. این محققین در نظریه خود ارتباط هوش اجتماعی را با برخی مولفه های روانشناختی مورد بررسی قرار دادند. آنها استدلال کردندوقتی سطح هوش اجتماعی بالا باشد، آنگاه افراد از مطلوبیت اجتماعی بهتری را تجربه می کنند. افراد با سطح هوش اجتماعی بالاتر معمولا از ضطراب و استرس کمتری برخوردار هستند و می توانند قابلیت بهتری در زندگی از خود نشان دهند.
ریمینتیاو و همکاران (۲۰۱۴) در نظریه خود اثبات کردند که هوش احتماعی به عنوان توانایی درک رفتار سایر افراد است. این محققین اثبات کردند که هوش اجتماعی به معنای ارزیابی کافی رفتار خود بود. هوش اجتماعی معمولا با انعطاف پذیری ارتباط دارد. همچنین هوش اجتماعی می تواند سبب بهبود همدلی کارکنان شود. همچنین فعالیت های کارکنان معمولا با نوع تفکر بستگی دارد.
پینتو و همکاران در سال ۲۰۱۴ در نظریه خود به بررسی هوش اجتماعی پرداختند. این محققین اثبات کردند که هوش اجتماعی معمولا با سطح درک افراد از محیط زندگی ارتباط دارد. زمانی ک درک افراد از موقعیت های خود در زندگی بهتر گردد، آنگاه سطح هوش هیجانی بیشتر می شوند. همچنین هوش هیجانی بر شاخص های حل مساله و همچنین انگیزه افراد اثرگذار است.
منابع
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.