مدیریت محتوا | ادبیات تحقیق


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
نوع فایل
ورد قابل ویرایش
حجم فایل
تعداد صفحات
19 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
193 بازدید
۱۵,۰۰۰ تومان

"</h2

مدیریت محتوا

مدیریت محتوا | تعداد صفحات: ۱۹ صفحه

این متغیر به مجموعه اهداف، نوع، روش قرارگیری و نحوه به‌روزرسانی محتوا در یک وب‌سایت را استراتژی محتوا می‌گوییم همان‌طور که می‌دانیم هر سایتی یا کسب‌وکاری با یک برنامه مشخص احداث و مدیریت می‌شود که آن برنامه بیزینس پلن نام دارد. بیزینس پلن یک سایت، شامل بخش‌های مختلفی است که قسمتی از آن به محتوا و بازاریابی مربوط می‌شود. برای برنامه‌ریزی در این قسمت از پلن، شخصی به نام استراتژی است محتوا وارد عمل شده و تولیدکنندگان محتوا را مدیریت می‌کند.

فعالیت در این حوزه نیاز به شناخت دقیق مخاطبان و خدماتی که وب‌سایت به آن‌ها ارائه می‌دهد دارد که البته همه این‌ها در پلن، توسط مشاورین کارآفرینی درج می‌شود و فقط کافی است استراتژی است طبق آن هرچند روز یک‌بار برنامه کاملی به گروه تولید محتوای وب‌سایت بدهد و وظیفه گروه را مشخص کند (جیرانی کمالی، ۱۳۹۸: ۹).

ادامه

مدیریت محتوا می تواند پردازش داده های فروش را تسهیل نماید. همچنین مدیریت محتوا می تواند بر روی فرایند سفارش محصول اثرگذار باشد. فرایند سفارش محصول باید مستقیم توسط فروشگاه صورت گیرد. این سفارش باید به صورت آنلاین ثبت شود. مدیریت محتوا می تواند در اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. مشتریان معمولا در شبکه های اجتماعی بیشتر حضور دارند.

رویکرد سیستم مدیریت محتوا برای پیاده سازی مدل تجارت الکترونیکی استفاده می شود، مدیریت محتوای  کسب و کار برای تجزیه و تحلیل مدل کسب و کار شرکت استفاده می شود. بهینه‌سازی موتور جستجوی صفحه بخش مهمی از سیستم مدیریت محتوا می باشد. جستجوی کلمات کلیدی و تکنیک‌های مورد استفاده مهمترین بخش برای مدیریت محتوا می باشد. همچنین این گزاره برای برای گسترش دامنه بازاریابی با استفاده از استراتژی ترکیب بازاریابی مورد استفاده است.

محصول، قیمت، مکان و تبلیغات چهار بخش اصلی مدیریت محتوا می باشد. نتیجه نهایی مدیریت محتوا یک نمونه اولیه تجارت الکترونیکی است که می تواند فروش محصول را افزایش دهد. فعالیت های فروش نتیجه ای است که از مدیریت محتوا انتظار می رود(ویهاندوکو و هامیدانی، ۲۰۲۲: ۱۲۴).

"</p

مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوا نرم افزارهای مبتنی بر وب هستند که برای ایجاد و کنترل وب سایتها از آنها استفاده میشود و یک سیستم نرم افزاری است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود و به نرم افزارهایی گفته میشود که نظام قابل مدیریتی را در ،ثبت بروزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند، الزاماً وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت محتوای وبسایت های اینترنتی صرفاً یک نمونه از این گونه سیستمهای مدیریت محتوا میشود. سیستمهای مدیریت محتوا با سرعت نسبتاً زیادی در حال افزایش و گسترش هستند، اما به دلایلی کارکردهای آنها که بایستی متناسب با عوامل ساختاری و مدیریتی موثر برعملکرد و خدمات آنها باشد، هنوز فراگیر نشده است(عباسی و همکاران، ۱۴۰۰: ۱۶).

ادامه

سیستم های مدیریت محتوا که به اختصار سی ام اس » خوانده میشوند برنامه هایی نرم افزاری روی سرورها هستند که امکان انتشار، مدیریت تغییر و به روزرسانی محتوا بر روی وبسایتها را برای مدیران وبسایتها فراهم میکنند. سیستمهای مدیریت محتوا به صورت آنلاین یا آفلاین و متن باز یا خصوصی در اختیار کاربران قرار میگیرند. انواع مختلفی از سیستمهای مدیریت محتوا وجود دارد که برای مثال میتوان به سیستمهای مدیریت محتوای متن باز، سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی و سیستمهای مدیریت محتوای اشتراکی اشاره کرد.

همچنین براساس اینکه مدیریت محتوا در چه محیطی انجام میشود میتوان به انواع  سیستم های مدیریت محتوای وب سیستم های مدیریت محتوای سازمانی، سیستمهای مدیریت محتوای سیار و سیستمهای مدیریت محتوای رسانه ای میشود. مدیریت محتوا مجموعه ای از فرایندها و فناوریها شامل تولید گردآوری،سازماندهی ،مدیریت انتشار و حذف محتوای دیجیتال است که از طریق سیستمهای مدیریت محتو انجام میشود.

این مفهوم شاخه ای از مقولهای گسترده تر با عنوان مدیریت اطلاعات است. امروزه بیشتر سیستمهای مدیریت محتوا با هدف فعالیت در محیط وب طراحی می.شوند یک سیستم مدیریت محتوای وب نرم افزاری است که اجازۀ نوشتن ،حذف ادغام ویرایش و بارگذاری محتوا در وبسایتها را فراهم میکند. برخلاف روشهای سنتی که تولید و دسترس پذیری اطلاعات در وب مستلزم توانایی ساختن وبسایت طراحی صفحات وب، و تسلط به زبانهای نشانه گذاری و مانند آن،بود.

سیستمهای مدیریت محتوا به گونه ای طراحی شدهاند که استفاده از آنها با کمترین دانش و مهارت در زمینه طراحی و تولید وبسایت امکان پذیر است از سوی دیگر سیستمهای مدیریت محتوای وب، امکان دسترسی چندگانه به محتوا و در نتیجه، همکاری در تولید محتوای وب را فراهم می سازند. به همین دلیل، امروزه این سیستمها کاربردهای سازمانی گسترده ای یافته اند(عباداله عموقین و یزدان پناه، ۱۳۹۹: ۳۷۴ و ۳۷۷).

ادامه

از سال ۱۹۹۶، بسیاری وب‌سایت‌ها را با ویرایش فایل HTML و بارگذاری آن در کارسازهای و به مدیریت محتوا می‌کردند. این کار همان‌قدر که برای کاربر غیرحرفه‌ای سخت بود برای سازمان‌ها نیز ساخت پیام‌های دائمی کاری مشکل بود. باوجود هجوم بالای شرکت‌ها برای داشتن صفحات وب، این مسئله خود معضلی بود آن‌ها می‌خواستند که مطالب خود را منتشر کنند، اما درعین‌حال نسبت به خارج شدن کنترل از دست خود نگران بودند. نظام‌های مدیریت محتوای اولیه برای برخورد با این مشکل تولید شدند. تعداد زیادی از دستگاه‌های بزرگ و پرهزینه به دلیل واگذاری اجازه کنترل محتوای سازمان به گروه‌های کوچکی از افراد عادی بسیار موفق شدند(سعیدپور ویسی و همکاران، ۱۳۹۴: ۸۰).

مدیریت محتوا

مفهوم مدیریت محتوا به فروش نظام‌های مربوط با آن مرتبط می‌شود.  فروش نظام‌های مدیریت محتوا در سال‌های ۹۶-۹۹ افزایش یافت چنانکه تقاضای زیادی برای جنبش شد و آن‌ها بعضی از ابزارهای خبره حرفه‌ای خود را تولید کردند. در سال ۲۰۰۰، جنبش فروکش کرد و سیستم مدیریت محتوا نیز همراه با آن از رونق افتاد. در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۰ اولین موج اتحاد عمده‌فروشان و سرعت پیشرفت کاهش یافت. اگرچه در این دوره تعدادی از فروشندگان دریافتند که بسیاری از سازمان‌ها نیازی به ابزارهای بسیار پیشرفته ندارند. آن‌ها به ابزاری ارزان و درعین‌حال مناسب نیاز داشتند. دومین موج فروشندگان سیستم شروع به ارائه این ابزارها نمودند. در طول دوره دومین موج، نرم‌افزارهای رایگان مدیریت اطلاعات وارد شدند (سعیدپور ویسی و همکاران، ۱۳۹۴: ۸۰).

بسیاری از جنبه‌های مدیریت محتوا برای نرم‌افزارهای باز مناسب است. با نگاهی دقیق‌تر درمی‌یابیم که وب در کارهای گروهی و باز پیشرفت کرد. این هماهنگی خوبی برای مدل نرم‌افزار باز است: نرم‌افزار آزاد با کارگروهی توسعه می‌یابد و به توسعه‌دهندگان آن حقوقی اعطا می‌شود، این بدان معناست که نرم‌افزارهای آزاد سیستم مدیریت محتوا توانایی بالقوه‌ای برای پشتیبانی، ایجاد و به اشتراک‌گذاری مطالب گروهی در وب‌سایت‌های گروهی دارد (سعیدپور ویسی و همکاران، ۱۳۹۴: ۸۰و۸۱).

مدیریت محتوا

به‌عنوان یک روش آسان برای متون کوتاه به شمار می‌رود. روش کار به این صورت است که ابتدا ما تیترهای اساسی متن را نوشته و پس‌ازآنکه تیترهای متن تمام شد، برای تیترها توضیحات را بیان می‌کنید. بگذارید این قسمت هم یک مثال بزنم؛ فرض می‌کنیم قصد نگارش مطلبی با موضوع گیاهان دارویی) داریم. ابتدا بایستی تیتری با عنوان (توضیح کلی نوشته و تیترهای بعدی را با عناوین؛ موارد استفاده، انواع، مزایا و معایب و درنهایت نتیجه‌گیری را بنویسیم. حال چهارچوب دهی ما تمام‌شده و می‌توانیم محتوا را به‌راحتی نگارش کنیم. اما مبهم بودن این کار در این است که بدون نمودار عمل می‌کنیم و ممکن است کمی سردرگم شویم و بدنه مطلب را کم کنیم (جیرانی کمالی، ۱۳۹۸: ۱۴).

مهم‌ترین مسئله در مدیریت محتوا این است که به کاربران بفهمانند؛ چقدر به برند یا محصول نیاز داشتند که هیچ‌وقت نمی‌دانستند. بهترین مثال را در داروخانه‌ها می‌توان یافت، کرم برای پوست‌های چرب یا کرم برای پوست‌های معمولی این‌گونه نام‌گذاری‌ها بیشتر برای جذب و فروش به کار می‌روند تا اینکه واقعاً تأثیر بسزایی داشته باشند. اما منظور من این است که سعی کنیم تا جای ممکن مخاطبین وسیعی را به چیزی که برای آن بازاریابی محتوا انجام می‌دهیم هدف قرارداده و به آن‌ها بقبولانیم که این محصول، برند یا خدمات برای شما هم مفید است.

نکاتی که نباید در یک محتوا که اهداف بازاریابی را دنبال می‌کند باشند عبارت‌اند از؛ خنده‌دار بودن، خیلی احساسی بودن، توهین‌آمیز بودن، باورنکردنی بودن و از این‌چنین مثال‌ها. بهتر است تا جای ممکن محتوا از این موضوعات که باعث ویروسی شدن ارائه می‌شوند دور باشد. به‌طورکلی در بازاریابی محتوا وظیفه‌داریم؛ کاملاً نامحسوس کاربران را با محصولات و برند آشنا کرده و به مشتری تبدیل کنیم (کربلایی، ۱۳۹۳).

ادامه

مفهوم مدیریت محتوا به دنبال ساخت اهداف، بازاریابی و فروش، تبلیغات و برندینگ کمپانی‌ها است به منظور اینکه بیشتر استفاده کنید و برای مطالب آموزشی بلند، فقط با روش نموداری چهارچوب دهی است (جیرانی کمالی، ۱۳۹۸: ۱۵).

این امر سازمان را به ایجاد و حفظ نوعی فرهنگ‌سازمانی مجاب می‌کند که زمینه بروز رفتارهای ضروری را فراهم سازد. بر این اساس می‌توان گفت مدیریت محتوا فرهنگی سازمانی است که با حداکثر کارایی و اثربخشی رفتارهای لازم جهت خلق ارزش برتر برای کاربران فروشگاه‌های آنلاین و درنتیجه عملکرد برتر مستمر برای کسب‌وکار را فراهم می‌کند. محققان مدیریت محتوا را شامل سه جزء می‌دانند(ایدرز و ابراهیم، ۲۰۱۵). این سه رفتار عبارت‌اند از:

۱-رفتاری مشتری‌گرایی.

۲-رقیب گرایی.

۳-هماهنگی بین وظیفه‌ای.

"</p

ادامه

بااین‌حال، هر شرکت‌ها و سازمان‌ها باید نیاز، سلیقه و انتظارات کاربران خود را به‌درستی شناسایی و درک کنند تا بتوانند محصولی با حداکثر ارزشمندی برای مصرف‌کننده، تولید کرده و آن را به‌طور مؤثری قیمت‌گذاری، توزیع و ترفیع نمایند و درنهایت نیز آن محصول را به‌راحتی به فروش برسانند که این موضوع از روی مدیریت محتوای در اختیار کاربران قرارگرفته سنجیده می‌شود. به‌علاوه مدیریت محتوا مجموعه‌های از متغیرهای بازاریابی قابل‌کنترل است که شرکت آن‌ها را برای نیل به اهداف بازاریابی در بازار هدف و برای ایجاد واکنش موردنیاز خود ترکیب می‌کند. این ترکیب شامل هر نوع اقدامی که شرکت بتواند برای فروش کالای خود و به‌منظور تحت تأثیر قراردادن تقاضا، انجام دهد(لی و همکاران، ۲۰۱۵).

بااین‌حال، می‌توان به‌گونه‌ای به مدیریت محتوا و بازاریابی دیجیتال پرداخت که آن‌ها را به‌صورت جامع‌تر در معرض استفاده عرصه کاربردی و نظری قرارداد. بر اساس رویکرد کاربردی می‌توان گفت که یکی از ویژگی‌های شرکت‌ها پیشرو و رقابت‌پذیر، برخورداری از شایستگی‌های قابلیت‌های بازاریابی و توجه و تأکید آن‌ها به بازاریابی دیجیتال و توجه به نگرش مشتریان بوده و درعین‌حال ویژگی بارز فروشگاه‌های سنتی و غیر رقابت‌پذیر، عدم برخورداری از این شایستگی‌ها و عدم توجه به شرایط بازارها و مشتریان هست.

ادامه

از دلایل کاهش تمایل کاربران به سمت فروشگاه‌های فروش آنلاین را می‌توان ناشی از وضعیت نامطلوب جهت‌گیری و استراتژی‌های بازار و توجه به مقوله بازاریابی دیجیتال در بین کارکنان و مدیران دانست؛ بنابراین شرایط نامناسب در فرایند مدیریت محتوا ازجمله مشتری مداری و توجه به فعالیت‌های رقبا، ناشی از داشتن تنها یک نگاه فناورانه به مدیریت بازاریابی دیجیتال است درحالی‌که مدیریت محتوا درفروشی‌های زنجیره‌ای فرآیندی است که باید با تمام فعالیت‌های درون و برون سازمان، درخواست‌های مدیران و توانایی نیروی انسانی هماهنگ باشد ناهماهنگی میان فرایندهای بازار و نیازهای خواسته‌شده از سوی مشتریان و رویکرد بازاریابی دیجیتال ارائه‌شده است(لی و همکاران، ۲۰۱۵).

ازاین‌رو، شناسایی راه‌حلی مناسب برای بهبود عملکرد فروشگاه‌های آنلاین فروش در راستای توسعه مدیریت محتوا و یکپارچگی بازاریابی دیجیتال از سوی فروشگاه‌های زنجیره‌ای ضرورت می‌یابد. در این راستا میزان به‌کارگیری هرکدام از شاخص‌های موردبررسی محقق در وضع موجود و میزان اهمیت هر کدم در وضعیت انتظار درفروشی‌های زنجیره‌ای مورد آزمون قرار خواهد گرفت.  مدیریت محتوا امروزه، اینترنت عرصه‌ای را فراهم آورده که تجارت دیجیتال اتفاق میافتد، اطلاعات از طریق شبکه گسترده جهانی و ایمیل مبادله و عرضه می‌گردند و ارتباطات سریع امکان‌پذیر می‌گردد. هرچند، بازاریابی دیجیتال چیزی فراتر از اینترنت صرف است. مدیریت محتوا فنّاوری‌ای دیگری که مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه‌ریزی منابع کسب‌وکار، مدیریت زنجیره تضمین و … را امکان‌پذیر می‌سازند را نیز در برمی‌گیرد(ایدرز و ابراهیم، ۲۰۱۵).

ادامه

مدیریت محتوا پدیده‌ای است که دادوستدهای تجاری مبتنی بر روابط پایدار را در محیط‌های تعاملی و شبکه‌های دیجیتال امکان‌پذیر می‌کند. پیاده‌سازی مؤثر بازاریابی دیجیتال، نیازمند نگرش مدیریت محتوا است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند، بین نگرش مدیریت محتوا و عملکرد درفروش شرکت فروش آنلاین رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد بازاریابی دیجیتال  بر اساس مدیریت محتوا جدیدترین روش بازاریابی به معنی استفاده از اینترنت و دیگر فنّاوری‌های تعاملی در جهت ایجاد و طرح‌ریزی یک گفتگو بین مشتریان شناخته‌شده و شرکت است.

این نوع بازاریابی دربرگیرنده‌ی بازاریابی فردبه‌فرد بوده و به شرکت‌ها اجازه می‌دهد که در جهت سفارشی‌سازی انبوه متناسب با نیاز مشتریان حرکت کنند. مدیریت محتوا همان اهداف بازاریابی سنتی را دنبال می‌کند، با این تفاوت که بازاریابی دیجیتال با به‌کارگیری ابزارها و روش‌های نوین فناوری جدید به دنبال نوآوری است(لی[۲] و همکاران، ۲۰۱۵).

ادامه

اداره ارتباط متقابل مشتری در یک محیط پیشرفته‌ی رسانه‌ای به‌منظور کسب سود برای شخص یا سازمان مربوطه مدیریت محتوا یک عملکردی خاص که تنها با فروش محصولات و خدمات در ارتباط باشد نیست. بلکه فرآیندی مدیریتی است برای اداره کردن ارتباط ایجادشده میان سازمان و مشتری. عملکرد بازاریابی دیجیتال را می‌توان در سه بخش زیر معرفی و دسته‌بندی کرد:

۱-یکپارچگی: بازاریابی دیجیتال تمامی مراحل فروش توسط شرکت و همچنین فروش از طریق نمایندگی‌های شرکت را به‌صورت یک فرآیند یکپارچه دربرمی‌گیرد.

۲ – میانجی‌گری (واسطه‌گری): مدیریت محتوا میزان نیاز و خواسته‌ی مشتریان شرکت را با میزان تولید و ظرفیت ارائه خدمات توسط شرکت کنترل می‌کند.

٣- واسطه‌گری: مدیریت محتوا میان بخش‌های مختلف شرکت ازجمله بخش‌های مالی و سرمایه‌گذاران خارجی نقش واسطه را بازی می‌کند.

برای درک بهتر نکات کلیدی مدیریت محتوا لازم است ارتباطات متقابل مشتری و سازمان به‌طور کامل موردبررسی قرار گیرد. چرخه‌ی بازاریابی دیجیتال شامل چهار مرحله‌ی اصلی است:

۱- تهیه و تدارک.

۲-ارتباط.

۳-نقل‌وانتقال.

۴ -خدمات پس از فروش در مرحله تهیه و تدارک سازمان.

"</p

الگوی مرتبط با نکات کلیدی مدیریت محتوا ازنظر لی و همکاران در سال ۲۰۱۵

ایجاد محتوا

ایجاد محتوا در شرکت‌های آنلاین چندهدفه عمده را به‌منظور طراحی و ایجاد محتوای مناسب برای دوره‌های فروش اصولاً بر اساس مراحل زیر تعریف می‌شود.

۱- در ایجاد، تهیه محتوا است که یکی از اجزاء مهم در دوره‌های فروش الکترونیک محسوب می‌شود.

۲-برای تهیه محتوا معمولاً از دو مقوله تدوین محتوى خام (سنتی) و طراحی آموزشی و پیاده‌سازی آن استفاده می‌شود. ازاین‌رو، برای ایجاد محتوی الکترونیکی باید در مفاهیم مرتبط با شرکت‌های آنلاین تعریف شود. با استفاده از ابزارهای الکترونیکی تغییراتی انجام داد. بدین منظور لازم است که محتوی فروش در حالت دیجیتالی و الکترونیکی در قالب پنج مقوله متن، تصاویر، صوت، فیلم و تصاویر متحرک تغییر یابد تا قابل‌انتقال با استفاده از ابزارهای الکترونیکی باشد (نجفی، ۱۳۹۵: ۳۳۷).

ادامه

به عبارتی، تولید محتوا الکترونیک هر شئ آموزشی قابل‌استفاده مجدد درواقع یک ساختار یادگیری دیجیتال در فضای وب است که با قواعد خاصی تهیه‌شده و شامل اجزای کوچک‌تری اطلاعاتی قابل‌استفاده مجدد است در این بیان، برای طراحی، تولید و ارزشیابی محتوى باکیفیت الکترونیکی نیازمند سامانه مرتبط با ایجاد محتوا است. این مفهوم باید بتواند فروش تولیدشده را اجرا و عملیاتی کند که در نظام فروش آنلاین برای شرکت‌های آنلاین این سامانه به دوطبقه تقسیم می‌شود. این دوطبقه عبارت‌اند از:

۱-سیستم مدیریت یادگیری.

۲-سیستم مدیریت محتوی یادگیری.

ادامه

سیستم مدیریت یادگیری، نرم‌افزاری است که به‌منظور تسهیل در امر تولید محتوا به وجود آمده است. این نرم‌افزار، بستر مناسبی جهت برقراری ارتباط بین مشتریان و شرکت‌های آنلاین است و همچنین امکان دسترسی کاربران به محتوای الکترونیکی آموزشی ارائه‌شده از طریق اینترنت و مرورگرهای وب را فراهم می‌کند. با این بیان، بر اساس مراحل پنج‌گانه بالا، در ارتباط با تولید محتوى الکترونیکی دو دیدگاه کلی وجود دارد. یکی دیدگاه خود محتوایی که در آن محتوی آموزشی به نحو تفکیک‌ناپذیری وابسته است و دیگری دیدگاه شیءگرا است که شامل چهار مؤلفه را به همراه خواهد داشت. این چهار مؤلفه عبارت‌اند از:

۱-انتزاع.

۲-استفاده مجدد.

۳- تراکم.

۴- توارث.

مدیریت محتوا

این نوع (شیءگرا) محتوی، امروزه دارای تقسیم‌بندی‌های استانداردی است که بر اساس آن کوچک‌ترین جزء مستقل قابل‌دسترس، «شی‌ء آموزشی قابل‌استفاده مجدد» خوانده می‌شود (یاقوتی، ۱۳۹۵). در تولید محتوای الکترونیکی بر اساس مدل نرم‌افزاری می‌توان تعریف محتوای ایجادشده را بر اساس رویکردهای زیر بررسی کرد که عبارت‌اند از:

۱-قابلیت دسترسی و به اشتراک‌گذاری محتوای آموزشی در هر زمان و مکان،.

۲-قابلیت انطباق با نیازهای یادگیرندگان.

۳-توجیه اقتصادی از طریق کاهش زمان و هزینه مرتبط با تولید و تحویل محتوا.

۴-ماندگاری به معنای عدم نیاز محتوای آموزشی به طراحی و برنامه‌نویسی مجدد عمده برای به‌روز بودن با پیشرفته‌ای فن‌آوری.

مدیریت محتوا

قابلیت استفاده مجدد شامل استفاده از یک قسمت از محتوای آموزشی در چندین متن یا برنامه کاربردی. با توجه به ارتقاء کیفیت دوره‌های آموزشی مؤسسات آموزش عالی، رعایت برخی ملاک‌ها و اصول در استفاده از مدل‌های فرایند تولید محتوای الکترونیکی ضروری به نظر می‌رسد که عبارت‌اند از(کاظمی قره چه و همکاران، ۱۳۹۲: ۱۴۱و۱۴۲):

۱- اصل چندرسانه‌ای: استفاده از دو یا چند شکل ارائه محتوای الکترونیکی مانند متن و تصویر؛

۲- اصل مجاورت مکانی: ارائه مواد مربوط به یک قطعه محتوایی در یک صفحه؛

۳- اصل مجاورت زمانی: استفاده از ارائه دیداری به همراه ارائه شنیداری؛

۴- اصل پیوستگی ارتباط بین اشکال ارائه و اهداف برنامه درسی؛

۵- اصل اجتناب از افزودگی: عدم استفاده هم‌زمان از اشکال ارائه متنی، صوتی و تصویری در یک قطعه محتوایی و اصل شخصی‌سازی: استفاده از ضمایر شخصی در ارائه قطعات محتوایی (کاظمی قره چه و همکاران، ۱۳۹۲: ۱۴۲).

مدیریت محتوا

تولید محتوا برای یک فروشگاه آنلاین به زبان انگلیسی و یک فرانسوی باید متفاوت باشد. این مباحث بسیار مهم و پیچیده هستند. خیلی از افرادی که در بخش خصوصی به سراغ تولید محتوا رفتند ممکن است بسیاری از این موارد را ندانند. ما باید در مورد کشورهایی که هدف ما برای جذب آن‌ها توسط تولید محتوا است، شناخت کامل داشته باشیم. از مثال زعفران اگر استفاده کنیم باید بدانیم زعفران را به کدام کشور صادر خواهیم کرد و آن کشور چه سلیقه‌ای در انتخاب زعفران دارد.

مثلاً استفاده از واژه ارگانیک در کدام کشورها موردقبول است تا در تولید محتوای خود به آن اشاره‌کنیم. در برخی کشورها ۳۰۰ مورد برای ارگانیک بودن زعفران وجود دارد که باید تمام آن‌ها رعایت شود تا نام ارگانیک روی زعفران گذاشته شود. ما باید قوانین آن کشور را بدانیم و بر اساس آن محصول را ارگانیک معرفی کنیم. ارگانیک یک کلیدواژه اصلی است که می‌تواند مخاطبین بسیاری را به سمت ما جذب کند، اما باید بدانیم بین کشورهایی که محصولات ارگانیک ارائه می‌دهند ما در چه جایگاهی هستیم که بتوانیم از این کلیدواژه استفاده کنیم (آفتاب، ۱۳۹۷: ۱).

مدیریت محتوا

مفهوم ایجاد محتوا همچنین نشان می‌دهد که بیشترین میزان تصویرپردازی‌ها با استفاده از عکس و کمترین میزان تصویرپردازی‌ها با استفاده از نقاشی انجام‌شده است. این نتایج همچنین نشان می‌دهد که هفته‌نامه علمی عمومی سلامت بیش از مجله‌های دیگر از روش تصویرپردازی برای برقراری ارتباط با مخاطب و ساده‌سازی متن استفاده کرده است.

این یافته علاوه بر این‌که بیانگر توجه به ویژگی‌های زبانی در مدیریت این رسانه است، نشان‌دهنده آن است که این مجله در افزایش سواد تعاملی مخاطبان نیز نقش بیشتری دارد. مخاطب بامطالعه ‌این وب‌سایت‌های آنلاین و استفاده هم‌زمان از متن و عکس، یا سایر روش‌های تصویرپردازی می‌تواند راحت‌تر و ساده‌تر با موضوع یا مفهوم تخصصی ارتباط برقرار کند و سواد تعاملی خود را افزایش دهد (اجاق و عبداللهیان، ۱۳۹۳: ۳۵و۳۶).

اهمیت ایجاد محتوا

ایجاد محتوا دارای اهمیت است، طراحی و تولید محتوا برای دوره‌های فروش برای شرکت‌های آنلاین در زمره مهم‌ترین و اساسی‌ترین فعالیت‌ها در این دوره‌ها محسوب می‌شود که نقش بسیار مهم و مؤثری در موفقیت این قبیل شرکت‌ها دارد. گروه تولیدکننده محتوا به‌ویژه طراح آموزشی به‌عنوان کلیدی‌ترین عضو این گروه بایستی در این زمینه با دقت تمام یادگیرندگان را با کمترین زمان و تلاش به اهداف موردنظر برساند.

این امر به رعایت نظریه‌ها و اصول یادگیری در تولید محتوا وابسته است که یکی از موارد مهم در این زمینه توجه به میزان بار شناختی است که بر یادگیرنده در مواجهه با محتوا وارد می‌شود. میزان بار شناختی که در هنگام پردازش اطلاعات بر حافظه فعال یا کوتاه‌مدت فرد وارد می‌آید تا بتواند آن اطلاعات را در حافظه بلندمدت رمزگذاری کند بایستی به نحو مناسبی باشد و با فرایندهای یادگیری انسانی سازگار باشد.

ادامه

اهمیت ایجاد محتوا در طراحی محتوای آموزشی در این است که میزان بار شناختی واقعی (منابعی که از حافظه فعال، صرف انجام دادن یک فعالیت شناختی می‌شود) با میزان بار شناختی موردنیاز میزان منابعی که از حافظه فعال برای انجام دادن یک فعالیت موردنیاز است متفاوت هست. ازاین‌رو میزان بارشناختی که در هنگام یادگیری یک محتوا بر حافظه فعال تحمیل می‌شود، تماماً صرف یادگیری نمی‌شود و بارشناختی ضروری محسوب نمی‌شود. بارشناختی غیرضروری علاوه بر اینکه هیچ کمکی به یادگیری نمی‌کند، حتی مانع آن می‌شود (نصراللهی و مهدی زاده ملاباشی، ۱۳۹۲: ۱۲۱).

تولید محتوا در فضای مجازی برای شرکت‌های الکترونیک مهم است، چراکه به عواملی بستگی دارد که در گام نخست، می‌توان آن را «سیستم رسانه‌ای» و به تعبیر عام‌تر، تولیدکنندگان محتوا» خواند و هم‌زمان ارتباط آن را با بستر بزرگ‌تری به نام «راهبرد ملی» برقرار ساخت. عوامل بسیاری در ایجاد و دوام نظام‌های رسانه‌ای تولید و توزیع محتوا، هم از جنبه علمی و هم از جنبه فلسفی، تأثیرگذار هستند. تولید محتوا بااهمیت است، چراکه در فضای الکترونیک و برای شرکت‌های آنلاین فروش، امری پویاست و به شکل فرایند و چرخه باید به آن نگریست. در هر تولید محتوا برای آنکه مهم باشد باید چهار مؤلفه دارای بررسی داشته باشند (علیمرادی، ۱۳۹۶: ۴۷).

مولفه های ایجاد محتوا

این چهار مؤلفه عبارت‌اند از:

  1. راهبردهای تولید محتوا: در این بخش، گروه راهبردی تولید محتوا با انجام پژوهش‌هایی، نیازهای مخاطبان را کشف می‌کنند و محتواها را با به کاربردن فراداده‌ها و اطلاعات سودمند بهینه‌سازی می‌نمایند و الویت های موضوعی متناسب با مخاطبان را تعیین کرده، راهکارهای انتشار محتوا را برنامه‌ریزی می‌کنند.

۲. تولید محتوا: محتواهای لازم در قالب‌های گوناگون: متنی تصویری، فیلم، صوت و گراف تولید و ویرایش می‌شود.

٣. نشر محتوا: محتوای تولیدشده در این بخش، در بسترهای گوناگون عرضه می‌شود.

۴. ارزیابی محتوا: پس از عرضه محتوا، با استفاده از ابزارهای گوناگون فنی و نیز تخصص نیروهای ماهر، بازخوردهای استفاده‌کنندگان گردآوری می‌شود و برای اصلاح، تقویت و حذف محتواهای خاص، برنامه‌های لازم تدوین می‌گردد (علیمرادی، ۱۳۹۶: ۴۷).

شیوه های تهیه محتوا

شیوه‌های تهیه محتوا مهم‌ترین اهمیت محتوا است که شاید بتوان گفت تهیه محتوا برای کتابخانه‌ها و پایگاه‌های منابع علمی رقومی، از مهم‌ترین چالش‌های به شمار می‌رود؛ زیرا نوع و کیفیت محتوا است که کاربران را به استفاده از یک کتابخانه رقمی سوق می‌دهد. برای تهیه محتوا در کتابخانه‌های رقمی، راه‌های گوناگون وجود دارد  (علیمرادی، ۱۳۹۲: ۵۹).

  • رقمی سازی
  • گردآوری منابع رقمی‌شده.

هر یک از این دو نیز خود دارای اقسام گوناگون است رقمی سازی، یا از طریق رقمی کردن منابع چایی ممکن است و یا از طریق تولید منبع رقمی از آغاز به شکل تایپ نمونه تبدیل منابع و آثار گوناگون چاپی به شکل رقومی، هزینه‌های بسیار دارد.

افزون بر این، گاه رقمی سازی منابع، تنها با یک‌بار هزینه کردن محقق نمی‌شود؛ بلکه نیاز به پشتیبانی مالی مدام دارد.  کارشناسان علت پرهزینه بودن رقمی سازی را نیازمند بودن مقاله‌ها دارای تصاویر زیاد به نفت و انجام مراحل بیشتر، و دچار مشکل شدن فرایند OCR به سبب پایین بودن کیفیت قلم‌های قدیمی می‌دانند، متوسط هزینه‌های رقمی سازی چنین آورده شده است.

ادامه

افزون بر هزینه رقمی سازی، هزینه‌های نگهداری نیز بسیار بالا است. استفاده از منابع رقمی‌شده نیز خود اقسام گوناگون دارد که می‌توان آن را چنین برشمرد: جستجوی هم‌زمان، برداشت و جمع‌آوری.  اهمیت ایجاد محتوا در هریک از سه الگوی یادشده، نیازمند استفاده از تفاهم‌نامه‌ها و فراداده‌هایی است که متناسب با هر یک از الگوهای پیش‌گفته قابل‌استفاده ماند. این سه الگو برای استفاده از منابع رقمی‌شده را که با تفاهم و همکاری پایگاه‌ها با کتابخانه‌های رقمی گوناگون انجام می‌شود، یکپارچه‌سازی بامیان کنش پذیری می‌نامند (علیمرادی، ۱۳۹۲: ۵۹).

امروزه کسب‌وکارها به‌سوی الکترونیکی شدن پیش می‌روند و ایجاد محتوا هرروز جلوه جدیدتری به خود می‌گیرد. یکی از جنبه‌های نوظهور در این عرصه، پیدایش خرده‌فروشی‌های الکترونیکی هست. شرکت‌ها با استفاده از اینترنت و وب‌سایت می‌توانند روشی مقرون‌به‌صرفه اتخاذ کنند که آن‌ها را به یک شرکت پیشرو در بازار، در تولید و در تحویل خدمت تبدیل کند.

ادامه

در ایران علی‌رغم رشد چشمگیر جهانی، ایجاد محتوا آمار ناچیزی دارد و بازارهای اینترنتی در ایران به بلوغ کافی نرسیده است.  افراد درفروشی‌های آنلاین تمایل کمی به خرید از خرده‌فروشی‌های اینترنتی بر اساس یک ایجاد محتوا بد دارند. ازاین‌رو شرکت‌ها باید تلاش کنند تا عواملی را که بر ایجاد محتوا برای خرید اینترنتی و افزایش فروش اینترنتی تأثیر دارند، شناسایی کنند. یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌توان به آن اشاره کرد عادات خرید محافظه‌کارانه مشتریان است.

تغییر این عادات خرید، کاری بس دشوار و وقت‌گیر هست. در حقیقت، دلایل مختلفی موجب به وجود آمدن این وضعیت می‌گردد، ازجمله عوامل انگیزش فردی، زیر ساختارها، عوامل فرهنگی که خرده‌فروشان الکترونیکی می‌بایست به‌منظور دستیابی به این امر، ایجاد محتوا و روان‌شناختی مشتریان را بشناسند و با برانگیختن نیازهای آن‌ها، مشتریان را تشویق به خرید از طریق سایت و به‌صورت الکترونیکی نمایند.

ادامه

رقابت موجود در بازارهای امروز با گستردگی و تنوع بالاتری در مقایسه. با گذشته روبروست و بسیاری از شرکت‌ها در تلاش‌اند. تا با تدوین استراتژی‌های ایجاد محتوا مناسب موجبات رشد و پیشرفت شرکت را فراهم سازند. برای فروشگاه‌های آنلاین شکی نیست. که جهان امروز با اینترنت و دنیای مجازی عجین شده است. و شرکت‌ها محکوم‌به پذیرفتن این مسئله می‌باشند. هر کسب‌وکار و تجارتی که زودتر به‌ضرورت این امر پی ببرد. و پا به این عرصه بگذارد، نسبت به آن‌هایی که همچنان سنتی می‌اندیشند. و در مقابل این تغییر از خود مقاومت نشان می‌دهند، یک گام جلوتر خواهد بود.

اهمیت مدیریت محتوا

مدیریت محتوا، عنصری مهم است، چراکه نظام‌های مدیریت محتوا نرم‌افزارهایی مبتنی بر وب هستند که برای ایجاد و کنترل وب‌سایت‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود و سیستم نرم‌افزاری‌ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می‌شود و به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که نظام قابل مدیریتی را در ثبت، به‌روزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می‌آورند. البته این نرم‌افزارها الزاماً وابسته به وب نیستند و برنامه‌های کاربردی مدیریت محتوای وب‌سایت‌های اینترنتی، صرفاً یک نمونه ازاین‌گونه نظام‌های مدیریت محتوا می‌شود.

لکن در کشور ما ایران، به علت گسترش این شاخه از نرم‌افزارهای سیستم مدیریت محتوا، عبارت CMS تنها به نرم‌افزارهای مدیریت وب‌سایت اطلاق می‌شود. این نرم‌افزارها توانایی ایجاد یک وب‌سایت حرفه‌ای را بدون داشتن اطلاعات تخصصی درزمینهٔ طراحی و مدیریت وب به ما می‌دهند. البته غنی‌تر بودن اطلاعات کاربر این سیستم‌ها باعث کنترل هرچه بیشتر و به دست آوردن وب‌سایتی بهتر و کامل‌تر می‌شود.

ادامه

سیستم مدیریت محتوا بر اساس زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی نوشته می‌شوند که پرکاربردترین و معروف‌ترین آن‌ها  ASP و PHP است. اهمیت مدیریت محتوا در این است که سبب می‌شود چرخه زندگی صفحات وب‌سایت اینترنتی را از لحظه ایجاد تا زمان انقراض دربرمی‌گیرند و به صاحبان این وب‌سایت‌ها، که لزوماً آشنایی با مباحث تخصصی اینترنت و وب و برنامه‌نویسی تحت وب ندارند ، اجازه می‌دهند تا بتوانند سایت‌های خود را به نحوی حرفه‌ای مدیریت کنند (سعیدپور ویسی و همکاران، ۱۳۹۴: ۸۱). مهم‌ترین اهمیت‌های مرتبط با مدیریت محتوا به شرح ذیل است (علیمرادی، ۱۳۹۶: ۴۸):

ادامه

۱-به‌روز بودن محتوا: محتواهایی که در فضای مجازی عرضه می‌شوند، باید به‌روز باشند. در تولید محتوا باید پیوسته و مدام در تلاش بود و لازم است به گونه متناوب محتوای تولیدی پایش و به‌روزرسانی شود، تا از تأثیر محتوای تولیدی بر مخاطب با توجه به نقاط ضعف و قوت آن آگاهی حاصل شود (علیمرادی، ۱۳۹۶: ۴۸).

۲-دقیق و صحیح بودن محتوا: کاربران در پی محتوای هستند که دقیق و صحیح باشد. اگر مخاطب یک یا چند بار به محتواهای نادرست در یک پایگاه یا برنامه برخورد کند، دیگر به آن اعتماد نخواهد کرد. پس، در تولید و نشر محتوا باید به صحت و دقت آن توجه داشت. چنان‌که پیشتر نیز بیان شد، در تولید محتوا باید به پیراسته بودن و پاکیزگی آن بسیار توجه شود و محتوا را از آلوده شدن حفظ کرد. آلودگی محتوا، پیامدهای فرهنگی، اجتماعی، روانی و فیزیکی درازمدتی دارد و محتوای آلوده کنترل نشده و سازمان نیافته، دشمن دانشمندان و متخصصان اطلاعات است. محتوا به شیوه‌های گوناگون آلوده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها به‌قرار زیر است.

۳- حذف (سانسور): این شیوه، در ساختار سیاسی جامعه بیشتر رایج است و پیام‌های سیاسی، بیش از سایر پیام‌ها، آگاهانه انتخاب یا حذف می‌شوند.

۴- وارونه‌سازی در این شیوه، محتوا را وارونه می‌کنند و محتوای نادرست جایگزین محتوای درست می‌شود؛ بدون آنکه مخاطب از محتوای درست اطلاعی داشته باشد.

۵-تأخیر: در این شیوه، معمول‌ترین عمل، به تأخیر انداختن ارسال پیام است؛ به‌گونه‌ای که دریافت‌کننده پیام، دیگر نتواند کاری انجام دهد. درنتیجه، محتوایی که در زمان خود مفید بوده، با این تدبیر، کارایی خود را از دست خواهد داد.

ادامه

۶- ترکیب: در این شیوه، محتوای نادرست همراه با محتوای درست عرضه می‌شود؛ به‌طوری‌که دریافت‌کنندگان پیام نمی‌توانند آن‌ها را از یکدیگر تمییز دهند. گاه محتوا، به هنگام تولید، توسط پدیدآورنده سهواً آلوده می‌شود، برای نمونه، ممکن است در بیان مطالب، اشتباه لفظی یا حتی چاپی پیش آید و سبب اشاعه یا انتقال محتوای نادرست شود. بنابراین، می‌توان گفت که شیوه‌ها و مجراهای انتقال محتوای نادرست، ممکن است بسیار متعدد و متنوع باشد؛ اما حاصل همه آن‌ها آلودگی محتواست.

در فرایند تولید محتوای الکترونیکی، طراحی مدل‌های فروش در دوران اولیه و طفولیت وب‌سایت هست. بااین‌حال، با توجه به نقش آن‌ها در آماده‌سازی اطلاعات و نگهداری داده‌ها، بیان دیدگاه‌های مختلف در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد. به‌منظور بهره‌گیری از رویکردهای مختلف یادگیری در طراحی و تولید محتوای الکترونیکی و ارائه الگویی در این زمینه، ابتدا باید مدلی برای آموزش و یادگیری باهدف تصمیم‌گیری درباره ابزارها و راهبردهای موردنیاز برای آموزش آن مفهوم ارائه نمود.

در این راستا، باث به نقل از شش الگوی مختلف یادگیری مبتنی بر فروش هست(کاظمی قره چه و همکاران، ۱۳۹۳: ۹۸). بر اساس این موضوع می‌توان اهمیت مدیرت محتوا بر اساس یادگیری فروش را می‌توان بر اساس ارکان زیر طبقه‌بندی کرد:

ادامه

۱-فرایند «تفکر»: تفکر، تلاش برای معلوم کردن مجهول با استفاده از علوم موجود است. بنابراین اساسی‌ترین محور محتوایی یک پژوهش علمی، آن است که مجهولی را روشن نماید. بر این اساس، هر پژوهش علمی در پی پاسخ دادن به پرسش‌هایی است که تاکنون برای مخاطبان کشف نشده است. ازاین‌رو پژوهش علمی همیشه با طرح یک یا چند سؤال آغاز می‌شود که محقق درصدد پاسخگویی به آن‌هاست.

۲- منطقی بودن: منطق که راه درست اندیشیدن (تصور) و صحیح استدلال آوردن (تصدیق) را می‌آموزاند،  ابزار ضروری یک مقاله علمی است و محقق باید شایستگی لازم را در استدلال آوردن، تحلیل محتوا و نتیجه‌گیری داشته باشد. قواعد تعریف، طبقه‌بندی، استنباط‌های قیاسی و استقرایی، روش‌های مختلف نمونه‌برداری و غیره همه از ویژگی‌های منطقی یک مقاله علمی است که محقق باید به آن‌ها توجه داشته باشد (دفتر توسعه آموزش، ۱۳۹۳: ۳).

۳- انسجام و نظام‌دار بودن: مرتبط بودن اجزای مختلف ایجاد محتوا با همدیگر، همچنین متناسب بودن آن‌ها با عنوان مقاله و ارتباط عناوین فرعی با همدیگر، ازجمله مواردی است که به تحقیق، یکپارچگی و انسجام می‌بخشد.

ادامه

۴-نگارش ارتباطی است. در اینجا، ایجاد محتوا برای مدیریت محتوا وسیله‌ای برای انتقال پیام و مفهوم است نه هنرنمایی نویسنده. مهم است که آن مفهوم درست، شفاف و با کمترین ابهام انتقال پیدا کند. نوشته‌های ارتباطی منطبق بر زبان و ادبیات معیار جامعه است؛ یعنی بیشتر افراد جامعه می‌توانند مفهوم این مطالب را درک کنند(رضایی، ۱۳۹۵: ۱۷).

نظام‌های مدیریت محتوای از جهات دیگری نیز دارای اهمیت هستند و آن نوع مدیریت و سطح‌بندی اطلاعات هست، که پراهمیت‌ترین بخش در آشنایی و کار با نظام‌های مدیریت محتوا هست، نظام‌های مدیریت محتوا به‌طور عمده دسترسی به اطلاعات را در سه بخش کلی در نظر می‌گیرند که به ترتیب: ایجاد یا ورود اطلاعات، ویرایش، مدیریت و انتشار اطلاعات، نوع دیگر سطح‌بندی اطلاعات در نظام‌های مدیریت محتوا سطح‌بندی اطلاعات بر اساس گروه‌های کاربری است که دارای ۲ بخش کلی Fronted و Backend هست در این حالت هر کاربر در خصوص برخورد با محتوا دریکی از این دو دسته‌بندی قرار خواهد گرفت که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد (سعیدپور ویسی و همکاران، ۱۳۹۴: ۸۳).

ادامه

شیوه‌های مدیریت محتوا مختلف در روش‌های مختلف برای افزایش اثربخشی نوآوری تعامل دارند. اهمیت محتوا به‌عنوان یک منبع مزیت رقابتی از دیدگاه دانش مبتنی بر مدیریت به‌عنوان یک‌رشته تبدیل‌شده است. رابطه بین فعالیت‌های مدیریت محتوا و نوآوری می‌تواند ترکیبی باشد. شیوه‌های مدیریت محتوا مختلف برای تأثیرگذاری بر نوآوری تعامل دارند. نقطه کانونی مدیریت کاربرد محتوا  است، زیرا باعث می‌شود دانش فعال و مرتبط با خلق ارزش شرکت باشد.

بخش خدمات مهم است  زیرا بخش بسیار مهمی با مدرک اجرای دستگاه‌های مدیریت محتوا است. شواهد فزاینده‌ای از جریان‌های مربوط به تحقیقات، یعنی نوآوری باز و مدیریت محتوا وجود دارد.  این مؤلفه در مقابل فرهنگ یک عامل کلیدی برای کمک به شرکت‌هایی است که در کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند. همچنین محتوا این کمک را به شرکت‌ها می‌کند تا در استراتژی‌های نوآوری خود موفق شوند.(فراریس،۲۰۱۹).

ادامه

با افزایش سطح شیوه‌های مدیریت محتوا وجود هر دو فروم های رسمی برای مدیریت و ایمن‌سازی محتوا درفروشی‌های آنلاین ناچیز بود. واضح است که ایمن‌سازی به‌عنوان یک دارایی ناملموس در سمت خود شناخته می‌شود. محتوا به نوان ساختمان استراتژی، و بهره‌برداری مؤثر از آن موفقیت سازمان‌ها را تعیین می‌کند. ارتباط بین محتوا و پیش‌بینی، نگرانی طولانی‌مدت است. ارتباط بین محتوا و پیش‌بینی یک علاقه طولانی‌مدت بوده است.

این علاقه طولانی‌مدت نقش ساختاری در بافت اقتصاد مبتنی بر دانش را به خود اختصاص داده است. وجود ارتباط قوی بین پیش‌بینی و محتوا به یک دیدگاه عمومی تبدیل‌شده است. این دیدگاه به محتوا این اجازه را می‌دهد تا به حوزه جدیدی از تحقیقات تبدیل شود. محتوا به‌عنوان مدیریت فرایندهای ایجاد، ذخیره‌سازی، دسترسی و انتشار منابع عقلانی یک سازمان تلقی می‌شود. استفاده از اصطلاح محتوا گاهی کافی نیست.

زیرا بسیاری از پروژه‌های دارای محتوا پروژه‌های مدیریت اطلاعات هستند. پروژه‌های مدیریت اطلاعات فقط بر کدگذاری، ذخیره و توزیع اطلاعات تمرکز دارند. در بررسی‌ها از محتوا به‌عنوان مدیریت فرایندهای ایجاد، ذخیره‌سازی، دسترسی و انتشار منابع عقلانی یک سازمان پیروی می‌کنیم.(انتونس،۲۰۱۹).

ادامه

مدیریت محتوا به‌نوعی ادامه‌دهنده فعالیت‌های مرتبط با فروش آنلاین  است. در این شیوه آموزشی، محتوای آنلاین، به‌عنوان منبع آشنایی محسوب می‌شد. ولی شاید بتوان قدیمی‌ترین شیوه آموزشی متکی به متون غیر چایی و با بهره‌گیری از رسانه‌های دیداری و شنیداری و با محتوای صوتی، استفاده از رادیو برای آموزش دانست اما امروزه مدیریت محتوا به‌منظور ارائه و تولید محتوا درفروش آنلاین به کار می‌رود(خسرو بیگی، ۱۳۹۳).

مدیریت محتوا از طریق رایانه و متعاقب آن از طریق اینترنت موجب افزایش تعامل درفروش از راه دور شد. رایانه به همراه کلیه لوازم، امکانات و قابلیت‌های آن توانست نقش مهمی را در نظام آموزش از راه دور ایفا کند. متعاقب آن تولید محتوای الکترونیکی به‌صورت یک‌طرفه و یا به‌صورت بر خط شکل گرفت که به‌نوبه خود تحولی در امر این نوع آموزش ایجاد کرد. در حقیقت بعد از پیدایش رایانه و فناوری‌های مرتبط با آن، گسترش بهره‌گیری از فناوری‌های الکترونیکی را شاید بتوان انقلاب ششم در عرصه فناوری اطلاعات تلقی کرد. آموزش با یادگیری الکترونیکی، آموزشی است که با استفاده از رایانه به‌صورت لوح فشرده، اینترنت و اینترانت ارائه می‌شود(خسرو بیگی، ۱۳۹۳).

مدیریت محتوا

با پیشرفت فناوری‌های چندرسانه‌ای، عناصر صدا، تصویر، نقاشی متحرک و تعامل آن‌ها با یکدیگر، ترکیبات جدیدی را به وجود آورد. محتوا به مجموعه‌ای از تصویرها، متن‌ها، نقاشی‌های متحرک صوتی و تصویری گفته می‌شود که به کمک فناوری رایانه‌ای پدید آمده تا یک مبحث درس دهد. این محتواهای توسط و متخصصین رایانه‌ای ایجاد می‌شود و برای اجرا و یادگیری در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

در این فرایند همراه با این قابلیت‌های از تصویر و صدای مدرس و نیز امکانات گفتگوهای دوطرفه و جلسات عمومی مجازی برای ایجاد ارتباط‌های یک‌سویه و یا چند سویه بهره گرفته می‌شود. راهبردهای کلان در تدوین محتوای الکترونیکی برای تدوین و تولید یک محتوای آموزشی الکترونیکی ضروری است تا حد امکان از همه امکانات و قابلیت‌های چندرسانه‌ای استفاده کرد، در حقیقت محتوای الکترونیکی مبتنی بر استفاده از چندرسانه‌ای ها است.

منظور از آموزش مبتنی بر چندرسانه‌ای، کاربرد ابزارهای متفاوت جهت ارتقا یادگیری است. در استفاده از چندرسانه‌ای ها، دو با بیش از دو نظام حسی را در یادگیرنده تحریک می‌کند. به‌عنوان‌مثال در یک سخنرانی، صدای سخنران از طریق کانال شنیداری و اسلایدها از طریق کانال دیداری دریافت می‌شوند و دو حس را درگیر می‌کنند.  از سوی دیگر تنوع کلام و تصاویر، امکان فراگیری را توسط یادگیرنده تسهیل و تسریع و میزان درک را افزایش می‌دهد.

مدیریت محتوا

در اینجا فرصت بررسی جزئیات چگونگی تدوین و تولید محتوای الکترونیکی نیست. مضاف آنکه این مباحث به‌تفصیل در پژوهش‌های دیگر صورت تحقق‌یافته است. در اینجا هدف ارائه راهبردها و اصول کلانی است که می‌بایست در تدوین و تولید یک محتوای الکترونیکی موردتوجه قرار گیرد تا بر مبنای آن بتوان به‌صورت تخصصی به بررسی این راهبردها در تدوین و تولید محتوای الکترونیکی درفروش مهم است. اصول مرتبط با مدیریت محتوا را می‌توان به‌صورت زیر بیان نمود(خسرو بیگی، ۱۳۹۳):

۱-بهره‌گیری هم‌زمان از کلام و تصویر بر مبنای نظریه شناختی و شواهد تحقیقی، ضرورت دارد در تولید محتوای الکترونیکی از کلام و تصویر و بیشتر از تصویر استفاده شود، در اینجا منظور از کلام، متن صوتی و نوشتاری است. منظور از تصویر نیز کلیه تصاویر ثابت – نظیر تصاویر ترسیمی، نمودار، شکل، نقشه، عکس – ثابت یا متحرک – نظیر نقاشی‌های متحرک، فیلم‌های کوتاه، صوت و امثال آن – هست. تنوع در بهره‌گیری از رسانه‌های مختلف یکی از عوامل متمایزکننده محتوای الکترونیکی از محتوای چایی است. ولی این تنوع به مفهوم افزایش کمی و بدون برنامه بهره‌گیری از این رسانه‌ها و یا به عبارت عامیانه، شلوغ کردن محیط و افزایش نمای ظاهری کار نیست.

۲-تعاملی بودن :مرجع بودن وجه تعاملی در مدیریت محتوای الکترونیکی بسیار بهتر خواهد بود که محتوای تولیدشده تعاملی باشد؛ زیرا یکی از وجوه متمایز محتوای الکترونیکی نسبت به محتوای چاپی، امکان تبدیل آن به تعاملی است. محتوای تعاملی زمینه مشارکت یادگیرنده را در آموزش افزایش می‌دهد و او را به انجام کار و فعالیت با برنامه مشخص‌شده، هدایت می‌کند.

مدیریت محتوا

۳-امکان کنترل در فراگیری توسط یادگیرنده در آموزش الکترونیکی، یادگیری منعطف و گام‌به‌گام است که با نیازهای فردی یادگیرنده انطباق دارد. مدیریت محتوای الکترونیکی این قابلیت را دارد که کاربران ضمن کنترل یادگیری خود، بر سرعت پیشرفت خود نیز نظارت داشته باشد، از قسمت‌هایی که می‌داند به‌سرعت عبور کند و یا درجاهایی بیشتر مکث کند. در این حالت کاربران می‌تواند با استفاده از پیوندهای موجود در صفحه، تقدم و تأخرها را کنار نهد. از سوی دیگر، مدیریت محتوای الکترونیکی این امکان را دارد که صرفاً کنترل را در اختیار یادگیرنده قرار ندهد و کنترل در اختیار برنامه باشد.

۴- خودآزمایی، آزمون‌های تعاملی، ارزیابی و ارزشیابی‌های دوره‌ای  یک محتوای  بازاریابی الکترونیکی به مجموعه آزمون‌ها به‌منظور ارزیابی و ارزشیابی وضعیت فراگیری یادگیرنده به‌منظور هدایت کاربران به سمت فروش می‌برد.

۵- قابلیت درج یادداشت‌ها، یادآوری‌ها و نظرات شخصی یادگیرنده در محتوای مدیریت‌شده، یادگیرنده این امکان را دارد که موارد مهم را برای خود مشخص کند. نکاتی را برای یادآوری خود درج کند. بر همین اساس، مدیریت محتوا نیز باید بتواند در سطحی بهتر، این قابلیت‌ها را برای یادگیرنده فراهم آورد.

مدیریت محتوا

۶-زیبایی عنصر زیبایی در طراحی مدیریت محتوا می‌تواند در ایجاد جاذبه‌های آموزشی و تسهیل فراگیری و ترغیب دانشجو تأثیرگذار باشد. زیبایی با بهره‌گیری مناسب از عناصر گرافیکی، ترکیب‌بندی بصری مشتمل برچیدمان مناسب، توازن و هماهنگی و دیگر عناصر ترکیب‌بندی آشکار می‌شود. پردازش مناسب اشکال و تصاویر ثابت و متحرک نیز بخشی از الزامات در بخش زیبایی محتوای الکترونیکی است.

۷- انطباق شوق دانستن تاریخ باقابلیت‌های فراگیری محتوا سبب حس کنجکاوی در مورد گذشته و فراگرفتن آنچه پیشینیان ما انجام داده‌اند، از انگیزه‌هایی است که ما را به‌سوی مطالعات تاریخی سوق می‌دهد. این انگیزه، شوقی فراگیر است که تقریباً در تمام انسان‌ها وجود دارد. بااین‌حال شرح متوالی جنگ‌ها، حرکت‌های سیاسی و تحولات تاریخی همواره برای مخاطب علیرغم تمایل و کنجکاوی او به دانستن وقایع گذشته، لذت‌بخش نیست.

در این حالت مدیریت محتوا سبب عبرت‌آموزی، برنامه‌ریزی برای حال و آینده، ارضا حس کنجکاوی، سرگرمی و لذت انگیزی و درک و فهم سرگذشت انسان‌ها از آن جمله است. این کثرت انگیزه‌ها و شوق، بستر و زمینه مناسبی برای ترویج آموزش تاریخ در قالب‌های مختلف است.

مدیریت محتوا

در حقیقت از طریق مدیریت محتوای الکترونیکی شعار برای همه، در همه‌جا و همه‌وقت میسر می‌شود و از این طریق می‌توان فروش درفروشی‌های آنلاین فروش را برای همه تسهیل کرد. این سهولت سازی و قابلیت استفاده از مدیریت الکترونیکی در کنار گستره علاقه انسان‌ها به دانستن تاریخ یا فراگرفتن دانش تاریخ از عواملی است که بهره‌مندی از قابلیت‌های مدیریت الکترونیک و متعاقب آن محتوای الکترونیکی را ضروری می‌سازد. همچنین دسترسی سهل به آموزش که از طریق مدیریت محتوا فراهم می‌شود امکان تمرکز بیشتر بر آنچه هدف اصلی آموزش تاریخ بوده است.

اینترنت بخش اصلی مدیریت محتوا می باشد. این ابزار بخش مهمی از مدیریت محتوا را شامل می شوند. حافظه دیجیتال امکان دسترسی به منابع متنی را فراهم می کند. حافظه دیجیتال محتوایی نظیر عکس، تصاویر متحرک، منابع آرشیوی و کتاب ها را شامل می شود. ارایه مدارک و اسناد گزینه مهمی برای مدیریت محتوا به شمار می رود. مدیریت محتوا می تواند قابلیت ارایه متون در فضای اینترنت را توسعه دهد. مدیریت محتوا با بهره گیری از ساناد و مدارک مطالعاتی گزینه های خدمات دیجتیال را تقویت می کند.

منابع

منابع در فایل قابل خریداری وجود دارد.

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.